'Dondurucu' Cenevre Gölü'nde Yüzme Yarışı

Donmaya yüz tutan Cenevre Gölü'nde 1934 yılından bu yana yılbaşı öncesi geleneksel yapılan, "Noel Kupası Yüzme Yarışı" bu yıl da ilginç anlara sahne oldu.

Yılbaşı hazırlıklarının başladığı İsviçre'de, "Leman Gölü" olarak da bilinen Avrupa'nın en büyük göllerinden Cenevre Gölü'nde, yüzme müsabakaları düzenlendi.

On üç yaş üstü herkesin katılabildiği ve suyun dondurucu derece soğuk olması nedeniyle sadece 125 metre uzunluktaki bir alanda yarışın tamamlandığı etkinliğe bine yakın yüzücü katıldı.

Yarış günü su sıcaklığı 7, hava sıcaklığı da mevsim normallerinin üzerinde, 4 derece ölçüldü.
Kostümlü takımların mücadele ettiği etkinlikte, Charlie Chaplin takımının sözcüsü, yarışı tamamladıktan sonra "Bu yarışı 20 yıl önce Cenevre'ye ilk geldiğimde görmüştüm. 'Bu insanlar ne yapıyor?' diye sormuştum ve yirmi yıl sonra ben yaptım. Büyük bir eğlence, herkese öneriyorum" dedi.

Şeytanlar takımının kaptanı ise yarışmanın, muhakkak herkesin bir kez denemesi gereken fantastik bir olay olduğunu ve suyun havaya göre daha sıcak olduğunu söyledi.

Bu arada, yüzerken donma tehlikesi yaşayıp yarışı tamamlayamayanlar, sahil güvenlik ekiplerinin yardımıyla sudan çıkarıldı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile