Dondurucu Soğukta Kaplıca Keyfi

Dondurucu Soğukta Kaplıca Keyfi

Muş`un Korkut ilçesiyle Bitlis`in Güroymak ilçesi sınırındaki Budaklı köyünde bulunan kaplıcalara gelen çocuklar dondurucu soğuğa rağmen yüzüyor.

  Muş`ta aşırı soğuklardan dolayı çatılardan sarkan buzlar bir metreyi bulurken , bazı bölgelerde ise çocuklar ise kaplıca keyfi yaşıyor . Çok sayıda köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu Muş ve Bitlis`te aşırı soğuklara aldırış etmeden yüzen çocuklar , renkli görüntüler oluşturuyor . Güroymak ilçesine bağlı Budaklı köyündeki kaplıcalara gelen çocuklar hayvanlarını yıkadıktan sonra kendileri yüzmeye başlıyor . Her gün kaplıcaya geldiklerini ifade eden çocuklar , üşümediklerini söylediler .

Bayram Avcı isimli çocuk fırsat buldukları zamanlar kaplıcaya geldiklerini belirterek , " Bu suyun şifalı olduğunu herkes biliyor . Biz de fırsat buldukça buraya yüzmeye geliyoruz . Su sıcak olduğu için üşümüyoruz " dedi .

Öte yandan , kar yağışının ardından yerine soğuk havaya bırakması çatılarda dev sarkıtların oluşmasına neden oldu . Yüksek binaların çatılarında oluşan ve yaklaşık bir metreye ulaşan buz sarkıtları vatandaşlar için tehlike oluşturdu .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile