Dörtyol'da Kent Güvenlik Merkezi Kuruluyor

Dörtyol Toplumsal Huzur ve Güvenlik Gönüllüleri Derneği tarafından yaptırılacak olan kent güvenlik merkezinin protokolü, valilikte düzenlenen törenle imzalandı.

Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, imza töreninde yaptığı konuşmada, bilişim sektöründe baş döndürücü gelişmeler olduğunu ve bu gelişmelerin, insanların düşünce dünyası dahil her alanı etkilediğini belirtti.

Lekesiz, yaşanan bilgi çağının çok köklü değişiklikleri de beraberinde getirdiğini, bunlardan bir tanesinin de güvenliğe ilişkin gelişmeler olduğunu kaydetti.

Vatandaşlara daha huzurlu ve güvenli bir ortam temin ve tesis edilmesi için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Lekesiz, ''Halk arasında MOBESE diye bilinen kent bilgi sistemi bunların başında geliyor. MOBESE bir taraftan şehrin tamamını, kavşakları, ana yolları ve bilinmesi gereken yerleri diğer taraftan da caydırıcı etki yapan suç işlenmesinin önüne geçmektedir. İşlenmiş bir suç varsa onun aydınlatılmasında da doğrudan rol oynuyor'' dedi.

Lekesiz, kent güvenlik merkezlerinin zaman içerisinde tüm ilçelerde kurulacağını sözlerine ekledi.

Dörtyol Kaymakamı Hacı Hasan Özyiğit de ilçede emniyet ve asayişin sağlanması için iş adamları ve Dörtyol Toplumsal Huzur ve Güvenlik Gönüllüleri Derneği üyelerinin el ele verdiğini bildirerek, birkaç ay içerisinde yapımı tamamlanacak olan merkezin 700 metrekarelik bir binada hizmet vereceğini ve 500 bin liraya mal olacağını söyledi.

İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç ise merkezin depreme dayanıklı en Son sistemle donatılacağını ve binanın sahip olacağı özellikleriyle Türkiye'de bir ilk olacağını kaydetti.

Konuşmaların ardından Vali Lekesiz, işadamları, Dörtyol Kaymakamı Özyiğit ve İl Emniyet Müdürü Kılıç, kent güvenlik merkezinin protokolünü imzaladı .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile