Dörtyol davasının üçüncü duruşması da ertelendi

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 27 Temmuz'da 4 polis memurunun şehit edilmesinin ardından çıkan olaylarda BDP binasının kundaklanmasıyla ilgili 7 sanığın y

Hatay'ın Dörtyol ilçesinde 27 Temmuz'da 4 polis memurunun şehit edilmesinin ardından çıkan olaylarda BDP binasının kundaklanmasıyla ilgili 7 sanığın yargılanmasına devam edildi.

Dörtyol 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın üçüncü duruşmasına sanıklar M.D (18), N.S.A (20), E.K. (19) M.B. (28) ile geçtiğimiz duruşmada yaşları küçük olduğu için birleştirilen dava dosyasındaki sanıklar H.O.T. (17), H.G. (17) ve M.Ç. (16) de katıldı.

BDP Hatay İl Başkanı Mehmet İnsan, BDP parti meclisi üyesi Mahmut Aydıncı, İlçe Başkanı Halil Baybaris ve bazı partililerin geldiği duruşmada müşteki avukatı Aynur Pınar Acar da hazır bulundu.

Mahkeme heyeti, elde edilen görüntülerin incelenmesi için duruşmayı 29 Mart'a erteledi.

Parti Meclisi Üyesi Mahmut Aydıncı, hükümet konağı önünde yaptığı açıklamada, "Bu gençler oyunun nasıl tezgâhlandığını bilmeden bu olaylara karışmış veya hiç karışmamış kişilerdir. Esas bu gençleri organize edenleri ve bu oyuna çekenlerin adalet önüne çıkarılması gerekir. Biz Dörtyol'da adaletin işlemesinden yanayız. Bu tezgâhtaki asil aktörlerin ortaya çıkarılmasını ve cezalandırılmasını istiyoruz." dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile