DOSABSIAD Baskani Çevikel Açiklamasi 'OVP Yapisal Reformlarin Katkisiyla Büyümeye Yön Verecektir'

DOSABSIAD Baskani Çevikel Açiklamasi 'OVP Yapisal Reformlarin Katkisiyla Büyümeye Yön Verecektir'

Cumhurbaskani Erdogan tarafindan açiklanan Orta Vadeli Programi (OVP) degerlendiren DOSABSIAD Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel, yapisal reformlarin etkin sekilde uygulanmasiyla sürdürülebilir büyümenin mümkün olacagini söyledi.

Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan tarafindan açiklanan ve 2024-2026 dönemini kapsayan Orta Vadeli Programin (OVP) önemli bir plan oldugunu belirten Demirtas Organize Sanayi Bölgesi Sanayici ve Is Insanlari Dernegi (DOSABSIAD) Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel, yapisal reformlarin etkin sekilde uygulanmasinin hedeflere ulasmayi temin edecegini dile getirdi.

Is dünyasinin ekonomik öngörülebilirlige çok önem verdigini ve bu meyanda OVP’nin de stratejik nitelikte oldugunu vurgulayan DOSABSIAD Yönetim Kurulu Baskani Nilüfer Çevikel, “OVP, ülkemizin ekonomik gelecegi için büyük bir öneme sahip. Açiklanan kararlarin etkin sekilde uygulanmasi da bir o kadar önemli. Programin büyümeye zarar vermeden uygulanacaginin vurgulanmasi, is dünyamiz açisindan olumlu bir gelismedir. Özellikle istihdam artisi ve enflasyonla mücadele gibi konulara odaklanilmasi, refah seviyesi açisindan umutlari tazeleyecektir. Ayrica, deprem bölgesine ayrilan ek bütçe ve konut stokunun telafisi için sosyal konut projeleri gibi adimlar da ülkenin gelisimi açisindan önemli katkilar saglayacaktir.” ifadelerini kullandi.

"Programa destegimiz tamdir"

Bilhassa enflasyon ve finansmana erisim sorunlari karsisinda yapilacak hamlelerin kritik önem tasidigini da belirten Baskan Çevikel, “OVP’de yapisal reformlara özel yer verilmesini çok önemsiyoruz. Yine ihracata dayali büyüme modelinin altinin çizilmis olmasi da mühim. Programin; is ve yatirim ortaminin iyilestirilmesi, yesil ve dijital dönüsümün hizlandirilmasi, girisimcilik ekosisteminin güçlendirilmesi gibi alanlarda odaklanacagina dair vurgu da is dünyamiz için oldukça kiymetli. Finansmana erisim gibi temel ihtiyaç göz önünde bulundurularak uygulamalarin sekillendirilmesi, programin basarisini artiracaktir. Bu, özellikle KOBI’lerin büyümesi ve yeni yatirimlarin tesvik edilmesi açisindan kritik bir faktördür. Ülkemizin ekonomik hedeflerine ulasmasi için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz. OVP’nin ülkemizin ekonomik büyümesine ve istikrarina katki saglayacagina inaniyoruz. Büyümeyi güçlendirecek ve istikrari saglayacak programa destegimiz tamdir.” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile