DOSD Meram, Türkiye'ye Örnek Bir Çalisma

DOSD Meram, Türkiye'ye Örnek Bir Çalisma

Konya Valisi Vahdettin Özkan, Meram Belediyesi öncülügünde hayata geçirilen DOSD Meram Down Sendromlu Bireyler Yasam Destek Merkezi’nin her yönüyle tüm Türkiye’ye örnek olacak bir çalisma oldugunu söyledi.

Vali Vahdettin Özkan, Meram Belediyesi, Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Konya Il Milli Egitim Müdürlügü is birligi ile hayata geçirilen DOSD Meram Down Sendromlu Bireyler Yasam Destek Merkezi’ni ziyaret etti. Vali Özkan’a ziyaretinde Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus ve DOSD Meram Down Sednromlu Bireyler Yasam Dernegi Baskani Baskani Mehmet Munlafalioglu ve DOSD Meram Yönetim Kurulu Üyeleri eslik etti. DOSD Meram’da ön kayitlarin ardindan baslayan mülakat sürecinde de sona gelindigini ifade eden Baskan Mustafa Kavus, bu asamanin ardindan yakin zamanda egitimlere baslanacagini belirtti.

Fiziki sartlar ve egitim sisteminde mükemmeli yakalamak adina yönetim kurulu üyeleri ve egitmenlerle sik sik bir araya geldiklerini söyleyen Baskan Kavus, “Down sendromlu bireylerimize ve ailelerine en iyi hizmeti verebilmek adina merkezimizin her ayrintisi üzerinde titiz bir çalisma yürüttük. Insallah bu çalismalarin semeresini de en güzel sekilde alacagimizi umut ediyoruz” diye konustu.



“DOSD Meram, tüm Türkiye’ye örnek bir çalisma”

Meram Belediye Baskani Mustafa Kavus’un liderliginde ve koordinasyonunda hayata geçirilen DOSD Meram’in, tüm Türkiye’ye örnek bir çalisma oldugunun altini çizen Konya Valisi Vahdettin Özkan da ilçenin en önemli yatirimlarindan biri olarak nitelendirdigi DOSD Meram için Baskan Kavus’a sükranlarini iletti. Merkezin Down sendromlu bireyler ve ailelerinin beklentilerine en güzel sekilde cevap verecek sekilde dizayn edilmis oldugunu görmekten dolayi duydugu memnuniyeti dile getiren Vali Özkan, “Bugün çok güzel bir faaliyetin icra edildigi çok özel ve güzel bir mekandayiz. Bu mekanin özelligi gerçekten Türkiye’de model olabilecek, özel çocuklarimiza Down sendromlu evlatlarimiza egitim hizmetini verecek, nitelikli fiziki altyapi ve fonksiyonlariyla donatilmis olarak hizmet veriyor. Bu bizim açimizdan, sehrimiz, insanlarimiz açisindan çok önemli bir hizmet. Down sendromlu çocuklarimiz, aileleri, bunlarin beklentilerine yüksek derecede insallah uzun vadede cevap verebilecek mahiyette bir hizmet. Hem sehirde, hem de ülkede bir modelin olusturulmasi açisindan da önemli bir mekan. Öncelikle belediye baskanimiza çok tesekkür ederim. Gerçekten hem Meram ilçemize hem Konya’miza hem de Türkiye’ye model olabilecek bir alan. Dolayisiyla bize de bu konuda ne düserse elbirligi ile sehir olarak destek verecegiz” dedi.

Baskan Kavus, Vali Özkan’a merkezin bölümlerini gezdirerek ve islevselligi hakkinda bilgi verirken özel çocuklar ve ailelerle sohbet ettiler.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile