Dostluğun Dili Müzik Oldu

Kilis'te Türk ve Suriyeli gençler, dostluklarını daha da geliştirmek amacıyla Halk Eğitim Merkezi ve Türk Kızılayı Kilis Toplum Merkezi'nin de desteğiyle 'Kardeş Sesler Korosu'nu oluşturdu 4'ü Türk 12 kişiden oluşan koro, Türk Halk Müziği eserlerinin yanı sıra Arapça şarkılar da seslendiriyor Halk Eğitim Merkezi Müdürü Toy: 'Hayalimiz, daha iyi yerlere gelsinler, güzel çalışmalar yapsınlar ve başka şehirlerde davetlere katılsınlar. Bu çocuklarımıza biraz daha cesaret verelim ve onları yüreklendirelim' Müzik Öğretmeni Demir: 'Müziğin dini, dili ve ırkı yoktur, mantığıyla başladık. Kısa zamanda önemli başarı elde ettik'

İZZET MAZI - Kilis'te, Türk ve Suriyeli gençler, Halk Eğitim Merkezi ve Türk Kızılayı Kilis Toplum Merkezi'nin desteğiyle dostluklarını daha da geliştirmek amacıyla müzik grubu kurdu.

Kendilerine "Kardeş Sesler Korosu" ismini veren grup, zaman zaman düzenlenen etkinliklerde sahne alarak dinleyicilere keyifli anlar yaşatıyor. 4'ü Türk 12 kişiden oluşan grup, Türk Halk Müziği eserlerinin yanı sıra Arapça şarkılar da seslendiriyor.

Kilis Halk Eğitim Merkezi Müdürü Rukiye Toy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaklaşık 3 ay önce gençlerden gelen yoğun talep üzerine, Kilis Valiliğinin de desteğiyle grubu oluşturduklarını söyledi.

Kilis halkının kendi nüfusundan fazla Suriyeli misafire ev sahipliği yaptığını, bu nedenle bir çok zorluğa göğüs gerdiğini anlatan Toy, amaçlarının bu tür sosyal faaliyetlerle dezavantajlı durumları avantaja çevirmek olduğunu ifade etti.

Toy, Suriyeli misafirlerle Kilis halkı arasında çok ciddi bir komşuluk ilişkisi oluştuğuna dikkati çekerek şöyle devam etti:

"Biz de bu komşuluk ve 'ensar-muhacir' kardeşliğine nasıl destek sunabiliriz diye bir çalışma yaptık. Sayın Valimizin önerileri doğrultusunda Türk Kızılayı Kilis Toplum Merkezi ile yaptığımız çalışmayla Suriyeli ve yerel halktan oluşan Kardeş Sesler Korosu'nu kurduk. Hayalimiz, daha iyi yerlere gelsinler, güzel çalışmalar yapsınlar ve başka şehirlerde davetlere katılsınlar. Bu çocuklarımıza biraz daha cesaret verelim ve onları yüreklendirelim."

- Halk oyunları grubu da oluşturulacak

Toy, çalışmanın müzik grubu ile sınırlı kalmayacağını, kısa zamanda yine Suriyeli ve Türk gençlerin katılımıyla halk oyunları grubu oluşturmayı hedeflediklerini dile getirerek oluşturulan dostluk grubundaki uyumun gençler kadar kendilerini de mutlu ettiğini sözlerine ekledi.

Müzik Öğretmeni Aydın Demir de gençlerin kısa sürede birbirleriyle kaynaştığını ve güzel paylaşımlarda bulunduğunu vurguladı.

Arapça bilmediği halde gruba Türk Halk Müziği eserlerini öğrettiğini anlatan Demir, "Müziğin dini, dili ve ırkı yoktur, mantığıyla başladık. Kısa zamanda önemli başarı elde ettik. Müzik, evrenseldir. Burada bunun örneğini yaşadık. Ben de dillerini bilmediğim halde Suriyeli kardeşlerime Türk Halk Müziği türküleri öğrettim. Umut ediyorum ki bu durumu daha ileriye taşıyabiliriz." diye konuştu.

Türk Kızılayı Proje Sorumlusu Mehmet Fatih Yıldırım da oluşturulan grubun her alanda örnek olması gerektiğine işaret ederek çalışmalarının ilerleyen süreçte farklı proje ve organizasyonlarla devam edeceğini kaydetti.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile