‘Dostluk Grubu‘ Toplantısı Gediz‘de Yapıldı

Gediz ile Simav Ticaret ve Sanayi Odaları tarafından başlatılan güç birliği çalışmalarının ikinci toplantısı Gediz İlçesi‘nde yapıldı.

Yıllarca umutla beklenen güç birliği adımını geçtiğimiz Şubat ayı içerisinde ilk kez Simav‘da bir araya gelerek atan iki ilçenin Ticaret ve Sanayi Odaları üyeleri, ikinci toplantısını Gediz‘de yaparak dostluk ve güç birliği ilişkilerini kuvvetlendirdi.

Birçok yönden ortak yönü bulunan ve iki komşu ilçe olan Simav ve Gediz‘in kamu yöneticileri ile Ticaret ve Sanayi Odaları yöneticileri arasında yapılan ikinci toplantı Gediz Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Gediz İlçesi‘nde gerçekleştirildi.

Toplantıya Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu ve Simav Kaymakamı Yüksel Ünal, Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu ve Simav Belediye Başkanı Kasım Karahan, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası (GTSO) Başkanı Mustafa Dönmez ve Simav Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Başkanı Şeref Kazcıoğlu, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Muhittin Kocadağ, Pazarlar Belediye Başkanı Ahmet Torun ve Şaphane Belediye Başkanı Ramazan Yeşildeniz, GTSO ve STSO meclis üyeleri, işadamları ve sanayicilerden oluşan yaklaşık 100 kişilik bir grup katıldı.

Toplantıdan önce Gediz Organize Sanayi Bölgesi‘nde bulunan Aksiyon ve Alpino Mobilya, BTK Seramik, Egemar Mermer Sanayi ve İç Ege Giyim Sanayi gibi önemli sanayi kuruluşlarını gezen dostluk grubu, ziyaret edilen şirket yöneticilerinden ayrı ayrı bilgiler aldı.

HG Doğalgaz Elektrik Çevrim Santraline geçen grup, 52 Mw. net kurulu gücü olan elektrik üretim santralında incelemeler yaptı ve işletme yöneticileri tarafından bilgilendirildi. Daha sonra Gediz Ambalaj Sanayi A.Ş. ile Eskigediz Beldesindeki Yeni Mahallede bulunan İnter-T Çorap Fabrikasını dolaşarak işletmelerdeki üretim ve istihdam yönünden bilgilendirildiler.

Misafir konuklar, yüzde 70 doluluk oranına ulaşan Gediz Organize Sanayi Bölgesi ile diğer sanayi kuruluşlarındaki gelişmelere hayran kaldıklarını ifade ettiler.

Ziyaretlerin ardından İlçe merkezindeki toplantı salonu Park Orman Kafe‘ye gelen konuklara Gediz Ticaret ve Sanayi Odası tarafından Gediz Güveciyle zenginleştirilmiş bir yemek verildi.

Burada düzenlenen programda, oluşturulmak istenen dostluk ve güç birliği konuları ile bölgedeki önemli sorunlar görüşüldü.

Birer konuşma yapan oda ve meclis yöneticileri ile kamu yöneticileri, bölgenin kalkınması için en önde gelen yol, altyapı, enerji, yatırımcı çekme ve pazar sorunları konusundaki görüşlerini açıkladılar.

Konuklara hitaben bir konuşma yapan Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, Simav, Şaphane, Pazarlar ve Gediz İlçelerinden katılan "Dostluk Grubumuz" Gediz‘e hoş geldiniz diyerek selamladı.

Ege‘nin Anadolu‘ya açılan kapılarından birisi olana Gediz‘in, yönetim biçim ve şartlarını düzenlemesi, planlı gelişim göstermesi ve son yıllarda sanayi kenti olma yolunda gerçekleştirdiği atılımlarla yatırımcıların cazibe merkezi konumuna geldiğini söyleyen Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, ilçenin gelişme süreçlerini tamamlamaya çalışan çağdaş bir kent kimliği ve çağdaş belediyecilik hizmetleriyle ülkeye örnek olabilecek nitelikte olduğunu belirtti.

Belediye Başkanı Saraoğlu, "Bizler geleceğin Gediz‘ini sağlam temeller üzerine kurmak amacıyla yola çıktık ve örnek bir kent oluşturmak için pek çok çalışma yaptık. 2004 yılından itibaren yeniden bir yapılanma süreci başlattık. Siyaset kurumunu pek çok yasal düzenlemelerle destekleyerek var ettiği bu süreçler ve özellikle ilimiz Kütahya‘nın Kalkınmada Öncelikli Yöre (K.Ö.Y.) kapsamına alınması adeta hayvan otlağı haline gelen Organize Sanayi Bölgelerimizi gerçek kimliğine kavuşturmuştur. K.Ö.Y. kapsamı son on yılın bölgemiz açısından en temel katkısıdır. Temel hedeflerimiz olarak koyduğumuz sanayi, eğitim ve turizm alanları bölgemizin de geleceğini şekillendirecek yeni önemli satır başlarıdır. Belediye hizmetlerine hız kazandırma, vatandaşın değişen hizmet taleplerine cevap verebilme, kaynakları daha etkin ve verimli kullanabilme amacını taşıyan bu süreçte; Kalite Yönetim Sistemi kurma çalışmaları da önemli bir aşamadır. Vatandaş odaklı, şeffaf, katılımcı bir yönetim anlayışı ile verimliliği ve hizmet hızını artırmak her zaman mümkündür. Kentlilik bilincini oluşturmak, bürokratik hantallığı çözmek; vatandaşın hem bilgiye ulaşmasını hem de hayatını kolaylaştıracak en temel belediyecilik çalışmasıdır. Örnek çalışma olan e-belediye uygulamalarını yanı sıra iş akışının adım adım izlenebilmesini sağlayarak, yapılan tüm hizmetler ve hedeflerin ne oranda ve ne kadar sürede gerçekleştiğini ölçülebilir hale getirdik. Halkın memnuniyeti ve sürekli gelişme üzerine odaklanan bütün bu çabaların sonunda halkımıza hizmet etmeye devam etmekteyiz. Bizler ilçemizi yeniden yapılandırmanın gururunu yaşıyoruz. Bu gurur ve kararlılıkla her gün yeni bir adım atarak sadece Türkiye‘ye değil tüm dünyaya örnek olacak, insanların yaşamaktan keyif alacakları bir kent oluşturmayı hedefliyoruz. İlçemizdeki başarımızın en temel desteği berber çalışabilme gücü olmuştur. Başarı kurumsal anlamdadır ve hepimizindir. Oluşturmaya çalıştığımız bölgesel dostluk grubuna bu dinamik anlayışla destek vermeye devam edeceğimizi söylüyor olmak bizleri sevindirmektedir. Bunların ötesinde bizi biz yapan değerlerimizi başımızın tacı yapmak çalışmalarımıza ayrı ve güçlü bir destek verecektir" dedi.

Sırasıyla tüm konuşmacılar, bölgenin kalkınmasının Kütahya-Gediz-Uşak Karayolunun çift yol haline getirilerek modern bir karayoluna dönüştürülmesi ve İzmir bağlantısının güçlendirilmesinden geçtiği konusu üzerinde durdular.

Gediz Kaymakamı İsmail Çorumluoğlu da, Gediz ve Simav öcülüğünde ortak noktaya gelinerek sağlanan Dostluk Grubu oluşumunu, bölgedeki iş ve istihdamı artıracak, ekonomik kalkınmayı daha üst seviyelere taşıyacak, eğitim, turizm ve kültürel gelişmeyi daha çok destekleyecek olan bir dayanışma biriliği olarak tanımladığını söyledi.

Bir çok konuşmacı tarafında dile getirilen, ortak toplantının belli sürede devam ettirilmesi için bir komisyon oluşturulması konusu karara bağlandı.

Konuşmalardan sonra her iki Ticaret ve Sanayi Odasının yetkilileri karşılıklı olarak birbirleri ile birlikte diğer konuk misafirlere hediyeler ve plaketler sunarak güç birliğinin kesintisiz şekilde devam ettirilmesini dilediler.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile