Down Sendromlu Bireylerin Polis Olma Hayalleri Bir Günlügüne Gerçek Oldu

Down Sendromlu Bireylerin Polis Olma Hayalleri Bir Günlügüne Gerçek Oldu

Bingöl Özel Egitim Uygulama Okulu’nda egitim gören Down sendromlu bireyler, sembolik olarak bir günlügüne polis oldu.

Bingöl Il Emniyet Müdürlügüne bagli Toplum Destekli Polislik Subesi ekipleri, 21 Mart Down Sendromu Farkindalik Günü etkinlikleri çerçevesinde anlamli bir çalisma yapti. Bingöl Özel Egitim Uygulama Okulu’nda egitim gören Down sendromlu bireylerin polislik hayallerini gerçeklestiren Toplum Destekli Polislik Subesi ekipleri, çocuklara üniforma giydirerek, günlük yapilan uygulamalara götürdü. Ilk olarak Trafik Tescil ve Denetleme Sube Müdürlügüne giden özel bireyler, burada polis agabeyi ve ablalariyla birlikte vatandaslarin islemini yapti. Ardindan uygulama noktasinda araçlari durduran Down sendromlu bireyler, kimlik kontrolü islemlerini gerçeklestirdi. Vatandaslara bilgilendirme brosürü de dagitan özel bireyler, son olarak Motosikletli Yunus Timleri ile uygulamalara katildi.

Bingöl Özel Egitim Uygulama Okulu Müdürü Mehmet Tokus, çocuklarin unutulmaz bir gün geçirmesi için seferber olan basta Il Emniyet Müdürü Sükrü Orhan olmak üzere Toplum Destekli Polislik Subesi ekipleri ile emniyet ailesine tesekkür etti.

Faaliyetle ilgili açiklama yapan Il Emniyet Müdürü Sükrü Orhan ise, “21 Mart Down Sendromu Günü’nde toplumumuzun en renkli çiçekleri olan Down sendromlu çocuklarimiz, karsilastiklari zorluklara ragmen sevgi ve nese dolu kalpleri ile bizlere ilham vermeye devam ediyor. Down sendromlu çocuklarimiz kalplerindeki temiz inanç ile toplumumuzda herkesin esit oldugu ve her bireyin kendi potansiyelini gerçeklestirebilecegi bir dünyanin mümkün oldugu mesajini veriyor. Down sendromlu çocuklarimizin hayallerinin ve hedeflerinin pesinden gitmelerini desteklemek, onlara inanmak ve toplumumuzun ayrilmaz bir parçasi olarak görmek hepimizin sorumlulugudur” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile