Down Sendromlu Çocuklar Yeteneklerini Gösterdi

Down Sendromlu Çocuklar Yeteneklerini Gösterdi

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan “21 Mart Dünya Down Sendromu Farkindalik Günü” nedeniyle düzenlenen etkinlikte down sendromlu çocuklar spor aktiviteleri ve halk oyunu danslariyla yeteneklerini gösterdi ve el sanatlari ürünlerini sergiledi.

Samsun Büyüksehir Belediyesi ile Down Sendromlu Çocuklar ve Aileleri Egitim Dayanisma Dernegi (Down-Çed) is birliginde 21 Mart Down Sendromu Farkindalik Günü sebebiyle etkinlik düzenlendi.

Down sendromlu çocuklarin el sanatlari kurslarinda yaptiklari çesitli ürünlerin sergilendigi etkinlikte, spor aktiviteleri de yapildi. Etkinlige ilgi gösteren vatandaslarla masa tenisi, badminton ve okçuluk gibi turnuvalar yapan çocuklar, langirt oynayip resimler çizdi. Halk oyunlari gösterisinin ardindan çocuklar, dans edip gönüllerince eglendi. Yapilan organizasyon için özel çocuklardan Büyüksehir Belediyesi’ne tesekkür geldi. Pankartlarla topluma sosyal mesajlar verilen etkinlik, hatira fotografiyla sona erdi.

“Özel çocuklarimiz bizim motivasyon kaynagimiz”

Programda konusan Sosyal Hizmetler Daire Baskanligi Yasli ve Engelli Hizmetleri Sube Müdürü Emrah Bas, "Çocuklarimiz bizim motivasyon kaynagimiz. Onlarin gelisimine destek olmamiz amaciyla sürekli projeler üretiyor, çalismalar yapiyoruz. Yine Büyüksehir Belediyesi ve Down-Çed Dernegi ile birlikte özel çocuklarimiz için Aile Bakanligi üzerinden bir Avrupa Birligi Projesi yürütüyoruz. Ayni zamanda bu yil faaliyete geçen Engelsiz Çocuk Evi’nde gerek down sendromlu gerekse otizmli çocuklarimiza egitim farkindalik, spor gibi birçok etkinlik düzenliyoruz" dedi.



“Büyüksehir daima sizin yaninizda”

Down-Çed Dernegi ve Samsun Büyüksehir Belediyesi olarak güzel bir etkinlige imza attiklarini söyleyen Sosyal Hizmetler Daire Baskani Ayhan Ergün ise, "Bugün özel bir gün. Güzel bir etkinlik oldu. Özel çocuklarimizin aileleriyle birlikte üretmis olduklari ürünlerin sergisi ile beraber spor karsilasmalarimiz oldu. Halk Danslari gösterisi oldu. Her zaman gerek yaslilarimizin, gerek engellilerimizin gerekse de sosyal destek ihtiyaci olan vatandaslarimizin hizmetindeyiz. Baskanimiz Mustafa Demir’in direktifleri dogrultusunda bu alani doldurmaya çalisiyoruz. Engelsiz Çocuk Evi, Engelsiz Gündüz Bakim Evi, Engelliler Kampi gibi birçok alanda dezavantajli gruplarimizin yaninda yer almaya çalisiyoruz" diye konustu.

Bir alisveris merkezinde yapilan etkinlige Down-Çed Baskani Ülviye Demirci, özel egitim okulu ve halk egitim merkezlerinde görevli kurs ögretmenleri, down sendromlu çocuklar ve aileleri katildi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile