Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu’ndaki toplantının açış konuşmasını yapan Engelli Meclisi Başkanı Gülşah Gülpınar , toplantının amacının down sendromlu bireylere gerekli eğitimin verilerek , hayatın tüm alanlarında yer alabilmeleri ve toplumun down sendromlulara karşı bakış açısını olumlu yönde değiştirmek olduğunu söyledi .
Adana Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri İsmail Hakkı Develi de , 2005 yılından bu yana engelli çocuklar ve ailelerine destek konusunda büyük adımlar attıklarını belirterek , " Çocuklarımızın sorunları olabilir , sağlık sorunları olabilir . Biz onların sağlık eksiğini telafi etmek için toplum olarak ne gerekiyorsa yapmaya hazırız . Ama devlet olarak toplumsal organizasyonlar olarak bu süreci biraz geriden izlediğimizi de kabul etmemiz gerekmektedir .
Sağlık yetersizliği engeli içerisinde yaşan çocuklarımıza kamusal örgütlemeler olarak yapılan yapısal düzenlemelerde 10 sene öncesine kadar yalnızca 2022 sayılı kanunla hizmet vermeye onların sorunlarına yardımcı olmaya çalışıyorduk . Ama 2005 yılından bugüne çok büyük mesafeler aldık . Şuan ki sahip olduğumuz yasal , toplumsal destek ve imkanları yeterli görmüyoruz . Engelli çocuklarımızın ailelerinin daha çok devlet desteğine ihtiyacı olduğu açıktır . Ama bilinmelidir ki Adana Büyükşehir Belediyesi olarak biz sağlık yetersizliği olan çocuklarımızın ve ailelerinin engelli çocuklarımız ve ailelerinin yanındayız hizmetindeyiz " diye konuştu .
Konuşmalarının ardından Doç . Dr . Çocuk Sağlığı Uzmanı Selman Vefa Yıldırım ve Fizyoterapist Mustafa Baş ailelere down sendromlu çocuklar hakkında bilgiler verdi .
Down Sendromlu Çocuklarda Kalp Sağlığı
Adana Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelli Meclisi tarafından ‘Down Sendromlu Çocuklarda Kalp Sağlığı’ konulu tanışma ve dayanışma toplantısı düzenlendi.



















