Down Sendromlu Genç Gasp Edilmisti Açiklamasi Telefonuna Kavustu, Mutlulugu Gözlerinden Okundu

Down Sendromlu Genç Gasp Edilmisti Açiklamasi Telefonuna Kavustu, Mutlulugu Gözlerinden Okundu

Bütün Edirneli vatandaslarin ve esnaflarin gönlünde taht kuran Down sendromlu genç Oguzhan Akman’in parasini ve cep telefonunu gasp eden süpheliyi yakalayan polis ekipleri, Akman’a telefonunu teslim etti. Engelli genç Akman’in mutlulugu ise gözlerinden okundu.

Olay, Edirne Dilaverbey Mahallesi Darül Hadis Caddesi yakinlarinda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Oguzhan Akman, disarda tek basina oldugu esnada bir süre tanimadigi bir kisi tarafindan takip edildi. Daha sonra kimsenin olmadigi Darü’l-Hadis Camii yakinlarinda Down sendromlu Oguzhan Akman’i tek basina bir kösede sikistiran hirsizlik süphelisi Can Ç., engelli gencin cep telefonunu ve cebindeki bütün parasini gasp etti. Büyük korku yasayan engeli genç Oguzhan Akman yardim istemek için vatandaslarin yanina kostu ve polise ihbarda bulunuldu. Ihbar üzerine harekete geçen Edirne Il Emniyet Müdürlügü’ne bagli Asayis Sube Müdürlügü Gasp Büro Amirligi ekipleri, kaçan süpheli Can Ç.’yi bulmak için çalisma baslatti.

Engelli gençten süphelinin eskali hakkinda bilgi edinen polis, çevredeki kameralari tek tek inceleyerek kisa süre içerisinde gasp süphelisi Can Ç.’yi tespit etti. Daha sonra ekipler, süphelinin yerinin belirledi ve vicdansiz hirsizi saklandigi yerde kiskivrak yakaladi. Gözaltina alinan süpheli Can Ç., engelli genç Oguzhan Akman’in telefonunu sattigini söyledi.

Polis ekiplerinin yaptigi arastirmalar sonucu cep telefonu bulunarak, özel genç Oguzhan Akman’a Il Emniyet Müdürlügü bahçesinde teslim edildi. Öte yandan, daha önce de özel bireyleri gözüne kestiren hirsizin, 3 engelli vatandasi daha gasp ettigi ortaya çikti.

Emniyetteki islemlerinin ardindan Edirne Adliyesi’ne sevk edilen süpheli Can Ç., çikarildigi hakimlikçe adli kontrol sartiyla serbest birakildi.

“Emniyetimiz sag olsun çok kisa süre içerisinde bu olayi çözdüler”

Oguzhan Akman’in babasi Yüksel Akman, “Ben Edirne’mizde böyle olaylarin yasanmasindan dolayi çok rahatsizlik duyuyorum. Benim oglum yüzde 70 engelli olmasina ragmen onun bile basina böyle bir sey geldigi için gerçekten çok üzülüyorum. Emniyetimiz sag olsun çok kisa süre içerisinde bu olayi çözdüler ve oglumun magduriyetini giderdiler. Polisler oglumun gasp edilen telefonunu bir gün içerisinde teslim ettiler. Bu açidan emniyet teskilatimiza gerçekten çok tesekkür ediyorum, bizi hiç magdur etmediler" dedi.



“Allah polisimizin ve askerimizin ayagina tas degdirmesin”

Edirneli esnaf Erdal Akgün, “Oguzhan’imiz bu bölgenin çiçegidir ve bütün dükkanlar Oguzhan’indir. Bizim de çok sevdigimiz Oguzhan kardesimiz dün cebindeki paralari bize gösterdi ve harçligi oldugu için çok mutluydu. Bizler de kendisine bayram harçligi vermistik. Devamli burada bütün esnaf tarafindan sevilen ve sahip çikilan bir evladimiz, Tunca Nehri kenarinda iken insana ve insanliga yakismayan bir sahis tarafindan hem cüzdanindaki parasi hem de telefonu aliniyor. Ilk olarak bizim dükkanimiza geldi ve çok kötü durumdaydi, çok üzgündü. Bizler de burada kendisine üzülmemesini söyledik ve motive etmeye çalistik. Babasina haber verdik ve babasi geldi oglunun yanina. Oguzhan üzüntüden durdugu yerde duramiyordu. Daha sonra babasiyla birlikte emniyette gidip sikayetçi oldular. 24 saat içerisinde polis ekipleri tarafindan Oguzhan’in telefonunu gasp eden süphelinin bulunmasi ve kardesimizin telefonunu teslim edilmesi bizleri çok mutlu etti. Biz Oguzhan’i çok seviyoruz. Çok kisa süre içerisinde Oguzhan’in telefonunu bulup teslim eden Edirne polisimize sonsuz tesekkürlerimizi ve sükranlarimizi sunuyoruz. Allah polisimizin ve askerimizin ayagina tas degdirmesin” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile