Downer: Müzakereler İçin Güney Kıbrıs'ın Yeni Liderini Bekliyoruz

Downer: Müzakereler İçin Güney Kıbrıs'ın Yeni Liderini Bekliyoruz

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri’nin Kıbrıs Özel Danışmanı Aleksander Downer, Kıbrıs sorununda atılacak adımların netleşmesi için Güney Kıbrıs’taki başkanlık seçimlerini beklediklerini açıkladı.

Rum Fileleftheros ve diğer gazeteler, Downer’in dün Atina’da Yunanistan Dışişleri Bakanı Dimitris Avramopulos’la görüştüğünü ve “yeni bir şey söylemediğini” yazdılar.Fileleftheros, Downer’in Avramopulos’la yaptığı görüşmede, müzakere sürecinin çıkmaza girdiğinden bahsettiğini, ancak BM’nin geleceğe ilişkin planlarına dair “temkinli” davrandığını yazdı. Habere göre Downer, Güney Kıbrıs’taki seçimlere kadar dikkatli olmaları gerektiğini belirterek, “müzakere etmek için yeni başkanı bekleyeceğiz ve buna göre ilerleyeceğiz” şeklinde konuştu.

Gazete, Londra’daki temaslarından sonra Atina’ya giden Downer’in “kartlarını kapalı tutmayı tercih ettiğini” belirtti.

Gazete devamla, Avramopulos’un ise görüşmede, Downer’e desteğini ifade ettiğini ve Kıbrıs sorununun uluslararası toplumun kuralları ve hukukuna saygı sorunu olduğunu söylediğini aktardı. Avramopulos, Kıbrıs sorununun çözümünün Türkiye’nin elinde olduğu iddiasını da yineledi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile