DPT onuruna resepsiyon verildi

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, DPT'nin kuruluşunun 50. yıl dönümü dolayısıyla Bilkent Otel'de düzenlenen resepsiyona katıldı.

Cumhurbaşkanı Gül, Türkiye'nin ihtiyaçlarının, önceliğinin belirlenmesi, kaynakların en verimli şekilde dağıtılması ve gelecekteki vizyonunun tespit edilmesi gerektiğini belirterek, bu görevi 50 yıldır Devlet Planlama Teşkilatının (DPT) yerine getirdiğini söyledi.

Resepsiyona katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Gül, DPT'nin 50 yıllık geçmişinde çok sayıda uzman, siyasetçi ve devlet adamı yetiştirdiğini belirtti.

Cumhurbaşkanı Gül, DPT'nin, Türkiye'nin bugün geldiği ekonomik kalkınmışlığına, sosyal ve kültürel seviyesine çok büyük katkısı olduğunu, bütün kamu kuruluşları adına tedbirler alarak önerilerde bulunduğunu ifade etti.

''DPT aslında başbakanların, hükümetlerin bir nevi beyin takımı'' diyen Gül, DPT'nin hem üreten hem gözleyen kurum niteliğinde çalıştığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Gül, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Herkes ülkeyi daha ileri götürmek için, güzel işler yapmak için büyük gayret içine girdiğinde neticede büyük resmin nereye gittiğini görmek ve nereye gitmesi gerektiğini tespit etmek bir kuruma ait olmalı. Türkiye'nin ihtiyaçlarının, önceliğinin belirlenmesi, kaynakların en verimli şekilde dağıtılması ve neticede Türkiye'nin gelecekteki vizyonunun tespiti gerekmekte. Bunu 50 yıldır DPT yapıyor. Artık eski katı planlamadan bahsedilmiyor. DPT değişime uyarak daha esnek, yeri geldiğinde yönlendiren, yeri geldiğinde telkinlerde bulunan, neticede makro göstergeleri göz önünde tutan ve büyük resmi daima muhafaza eden çok önemli bir görev yapıyor. Bu görev stratejik bir bakıştır.''

Cumhurbaşkanı Gül, DPT'nin bünyesinden cumhurbaşkanı, meclis başkanları, bakanlar ve değerli devlet adamları çıkardığını yineledi.

Resepsiyona katılımın az olmasına dikkati çeken Gül, ''Meclisteki DPT kaynaklı milletvekilleri gelse bu salon daha kalabalık olurdu. Kamu kuruluşlarının size olan ilgisi çok iyi bilinir çünkü sizin bakış çerçevenize girmeleri çok önemlidir. Çok esnek davranıyorsunuz anlaşılan, size gelip burada selam verme ihtiyacını fazla hissetmiyorlar. Her şeye rağmen gelmiş geçmiş bütün plancıların hizmetlerini takdirle anmamız gerekiyor'' diye konuştu.

DPT'nin Türkiye'nin en prestijli kurumlarından olduğunu ifade eden Gül, kurumun sadece kamuya değil özel sektöre de önemli insan kaynağı yetiştirdiğini belirtti.

Gül, DPT'nin güçlü bir şekilde yoluna devam edeceğine ve diğer kurumlarla iş birliği içinde olacağına inandığını sözlerine ekledi.

AA
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile