DPÜ-AKUK Deprem Bölgesi Yolunda

DPÜ-AKUK Deprem Bölgesi Yolunda

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Arama Kurtarma Toplulugu (DPÜ-AKUK) Kahramanmaras merkezli depremin ardindan arama kurtarma ve sosyal yardim çalismalarina katilmak üzere Gaziantep’e dogru yola çikti.

Merkez üssü Kahramanmaras’in Pazarcik ilçesi olan büyüklügü 7,7 olarak açiklanan ve toplam 10 ili etkileyen depreme iliskin haberin gelmesinin ardindan DPÜ Arama ve Kurtarma Toplulugu Topluluk Baskani Prof. Dr. Hakan Aykul baskanliginda hazirliklarina basladi.

Yapilan hazirliklarla ilgili bilgi alan Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal, Türkiye’nin çok büyük bir afetle karsi karsiya oldugunu belirterek sunlari söyledi: Yasanan depremde hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralilara acil sifalar diliyorum. Cenabi hak millete sabir versin, metanet versin, dayanma gücü versin. Kolay bir musibet degil bu, içinde yasadigimiz cografyada bu tür musibetlere zaman zaman maruz kaldigimiz bir gerçek. Allah bundan daha büyügünü göstermesin. Kütahya Dumlupinar Üniversitesi olarak da biz vatandaslarimizin, depremzedelerimizin yanindayiz. Öncelikle ögrencilerimize hiçbir magduriyet yasatmayacagiz. Kütahya’da kan bagisinda bulunduk, arkadaslarimizi tesvik ediyoruz. Diger yardim kampanyalariyla birlikte yapabilecegimiz her seyi yapmak için gayret ediyoruz. Aramizdan seçtigimiz kahraman temsilcilerimizi bölgeye çalismak için gönderiyoruz. Allah sizlerin yardimcisi olsun, yolunuz açik olsun. Insallah güzel islere imza atarsiniz ve sag salim dönersiniz.”

Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskanligi (AFAD) ile es güdümlü biçimde hazirliklarini tamamlayan DPÜ AKUK ekibi, kendilerine çizilen rota dahilinde Antalya üzerinden Gaziantep’e dogru yola çikti. DPÜ AKUK üyeleri, kendilerine verilen görevler çerçevesinde deprem sonrasi arama kurtarma ve sosyal yardim çalismalarina katki ve destek saglayacaklar.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile