DPÜ'de Fair Play Üniversiteler Kervani Paneli Ve Fotograf Sergisi

DPÜ'de Fair Play Üniversiteler Kervani Paneli Ve Fotograf Sergisi

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ), Tavsanli Meslek Yüksekokulu, Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu tarafindan bu yil 67.’si düzenlenen Fair Play Üniversiteler Kervani Paneli ve Fotograf Sergisi’ne ev sahipligi yapti.

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi Tavsanli MYO, Tavsanli Belediyesi ve Cumhuriyet Bassavciligi Denetimli Serbestlik Müdürlügü ortak organizasyonlari ile Tavsanli Belediyesi Kültür Merkezinde gerçeklestirilen Fair Play Üniversiteler Kervani fotograf sergisi ve paneli, Dünya Fair Play Karikatür ve Fotograf Sergisi’nin açilis kurdelesinin kesilmesiyle basladi.

Açilis konusmasini Tavsanli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Ismet Çelik’in yaptigi panel ile devam eden etkinlik farkli disiplinlerden panelistlerin Fair Play’i degerlendirdikleri sunumlarinin ardindan “Son Bir Sözümüz Var Fair Play Andi’nin tüm salon tarafindan okunmasiyla sona erdi.

Panelin açilis konusmasini gerçeklestiren Tavsanli Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr.Ismet Çelik, kisisel çikarlari ve hirslari bastirarak gerçek hislerimizde var olan “üstün insan ruhunu” her türlü faaliyet ve düsüncemizde ortaya koymak anlamina gelen Fair Play kavraminin sadece spor degil toplumun tümü tarafindan her ortam ve kosulda özümsenmesi gereken bir düsünce yapisi olugunu belirterek Fair Play Üniversiteler kervaninin önemini vurguladi. Prof. Dr. Çelik ayrica Türkiye Milli Olimpiyat Komitesine ilçe bazinda yapilan ilk etkinlik olarak Tavsanli’yi seçtikleri için tesekkür etti.

Panelde konusan DPÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Çetin Özdilek, spor basta olmak üzere tüm alanlarda toplumun Fair Play ruhuyla hareket etmesi gerekliliginin anlam ve önemini vurgulayarak bu fikrin ve davranisin üniversitelerden, gençlerden baslayarak topluma yayilmasi gerektigini iyiye dogruya ve güzele ancak bu sekilde ulasilabilecegini belirtti.

Geçmiste ve günümüzde Türkiye ve dünyada basari elde etmis spor insanlari, spor yazarlari, alaninda uzman akademisyenler ve ögrencilerin katildigi panel ve öncesinde düzenlenen sergide Fair Play ruhunun önemi vurgulandi. Moderatörlügünü DPÜ Tavsanli Meslek Yüksek Okulu Yönetim Organizasyon Bölüm Baskani Ögr. Gör. Mustafa Çagri Demir’in gerçeklestirdigi panelde, panelist olarak katilan konuklardan Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Komisyonu Baskan Yardimcisi, Spor yazari ve Yayin Danismasi Recep Yilmaz “Sporda ve Yasamda Fair Play”, Istanbul Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Ögretim Üyesi Bölüm Baskani ve Fair Play Komisyonu Baskan Yardimcisi Doç. Dr. Sevim Güllü “Atatürk ve Fair Play”, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Ögretim Üyesi Doç. Dr. Recep Cengiz “Toplumsal Fair Play”, Gazeteci ve Medipol Üniversitesi Ögretim Görevlisi Fatih Kusçu “Sporda Erdemli Davranis ve Fair Play” Finans Yöneticisi ve Türkiye’deki ilk ve tek Kadin Spor Ekonomisi Uzmani Tugba Gider “Finansal Fair Play” adli sunumlarini gerçeklestirdiler.

Ilgi ve katilimin oldukça yogun oldugu panel sonunda Türkiye Millî Olimpiyat Komitesi üyeleri tarafindan Tavsanli MYO Müdürü Prof Dr. Ismet Çelik’e ve diger paydaslarin yöneticilerine hizmet berati takdim edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile