DPÜ'de Nasrettin Hoca'yi Anma Programi

DPÜ'de Nasrettin Hoca'yi Anma Programi

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) ve Aksehir Belediyesi is birligiyle Vefatinin 738. Yilinda Nasrettin Hoca’yi Anma programi düzenlendi.

Dumlupinar Üniversitesi ve Aksehir Belediyesi is birligiyle Hacettepe Üniversitesi FEF Türk Halk Bilimi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Nebi Özdemir’in konusmaci olarak katildigi Vefatinin 738. Yilinda Nasrettin Hoca’yi Anma programi Fen Edebiyat Fakültesi Germiyanoglu Yakup Bey Konferans Salonu’nda gerçeklestirildi.

Etkinlige Fen Edebiyat Fakültesi Dekani Prof. Dr. Rahmi Kasimogullari, Kütahya Il Genel Meclisi Baskani Musa Yilmaz, Aksehir Belediye Baskani Salih Akkaya, Kütahya 3. Agir Ceza Mahkemesi Baskani Mustafa Basari ve çok sayida ögrencinin yani sira akademik ve idari personel de katildi.

Etkinligin konusmacilarindan Hacettepe Üniversitesi FEF Türk Halk Bilimi Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Nebi Özdemir yaptigi konusmada,” Aksehir’in manevi mimarlarinin basinda Nasreddin Hoca’miz gelir. Vefatinin 738. yil dönümünde kendisini rahmetle minnetle yad ediyoruz. Nasreddin Hoca’miz ülkemizde ve dünyada bir insanin tanidigi bir kisi. Bizler hepimiz Nasreddin Hoca’nin torunlariyiz. Sizler aslinda çözümleyici akla sahip oluyorsunuz. Elestirel mantiga sahip oluyor, elestirel düsüncenin tutkunu oluyoruz. Düsünebiliyor musunuz, tarihsel bir sahsiyetin 8 asra asan bir yasami var. Herhalde fiziksel bir yasamla açiklanamaz bir kavramdir” dedi.

Program hediye takdimi ve toplu fotograf çekiminin ardindan sona erdi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile