DPÜ'de 'Sofrada Balik Mükemmel Saglik' Isimli Etkinlik

DPÜ'de 'Sofrada Balik Mükemmel Saglik' Isimli Etkinlik

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) ve Su Ürünleri Genel Müdürlügü is birligiyle “Sofrada Balik Mükemmel Saglik” isimli etkinlik düzenlendi.

Emre Kuruoglu Tirmanma Duvari önünde gerçeklesen etkinlik öncesinde konusan Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal,” Sevgili ögrenciler, degerli misafirler, anlamli bir etkinlikte bir aradayiz. Ekmek arasi balik etkinligimize hepiniz hos geldiniz. Öncelikle buna vesile olan Balikçilik ve Su Ürünleri Genel Müdürümüz Dr. Mustafa Altug Atalay’a çok tesekkür ediyorum. Kendisi DPÜ’de böyle bir etkinlik yapmak için baliklari gönderdi. Biz de bu baliklari sizlere ikram edecegiz” dedi.

“Balik tüketmek pek çok hastaligi önler”

Balik tüketmenin pek çok hastaligi önledigine dikkat çeken Rektör Uysal,“ Saglikli beslenme çok önemli. Gelismis milletler hasta olup tedaviden ziyade saglikli beslenmeye dikkat ediyorlar. Saglikli beslenme ile birçok hastaligin önüne geçilebiliyor. Haftada en az iki kere balik yemek kalp damar hastaliklari riskini yüzde 70’e kadar azaltabilir. Bununla ilgili onlarca makale var. Balik tüketmekle özellikle hamile kadinlar bebeklerinin beyin ve sinir sistemi gelisimine katkida bulunuyorlar. Balik tüketmek Alzheimer, depresyon, cilt kanseri gibi hastaliklari önleyip cildi güzel tutar ve ömrü uzatir. Balik yagi yani omega 3 diye bildiginiz asitler donma sicakligi -54 derecedir. Yani -50 derecede bile bu asitler hala sivi. Balik yagi, damarin tikanma riski olsa bile, kani öyle akici yapiyor ki, o tikali damardan bile kan geçip bagli dokuyu besliyor. Yilda bir kere degil, haftada birkaç kere balik tüketme firsati bulun. Tüketemiyorsaniz bile balik yagi tüketmeye dikkat edin. Hepinize afiyet olsun” diye konustu.

Etkinlikte Rektör Kazim Uysal ve Rektör Yardimcisi Sahmurat Arik ögrencilere balik ekmek dagitti.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile