DPÜ GSF'den 22'Den 22'Ye Posta Sanati Sergisi

DPÜ GSF'den 22'Den 22'Ye Posta Sanati Sergisi

Kütahya Valiligi ve Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) isbirligiyle gerçeklestirilen “22’den 22’ye Posta Sanati” sergisi Güzel Sanatlar Fakültesi Frigya Sergi Salonu’nda sanatseverlerle bulustu.

Kütahya Valiligi ve Kütahya Dumlupinar Üniversitesi ortakliginda gerçeklestirilen, yürütücülügünü GSF ögretim üyeleri Dr. Ögr. Üyesi Ayse Gül Çetin ve Dr. Ögr. Üyesi Mine Küçük’ün yaptigi serginin Frigya Sergi Salonu’nda düzenlenen açilis törenine serginin onursal baskanlari Kütahya Valisi Ali Çelik ve Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal, serginin onursal baskani GSF Dekani Prof. Dr. Levent Mercin, akademik personel, sergide eserleri yer alan katilimcilar ve ögrenciler katildi.

Büyük Zaferin 100. Yili etkinlikleri çerçevesinde, gerçeklestirilen ulusal sergide 28 farkli ilden 154 katilimcinin toplam 169 eseri yer aldi.

Proje yöneticisi Dr. Ögr. Üyesi Ayse Gül Çetin ve Dr. Ögr. Üyesi Mine Küçük yaptiklari açiklamada, “Posta sanati istendik bir sekilde el ve yer degistiren hayatin içinden ve hayattan kesitler sunan, çogu zaman belirlenen tema üzerinden tasarimlarinin saglandigi mektup postalaridir. Bu mektup postalari, tasiyicisinin izlerini tasiyan, güzergâhta aldigi darbeler ve lekelerle, hatta bazen hiç taninmayan dagitim personellerinin el yazisi eklemeleriyle ancak alicinin eline ulastiginda tamamlanan sanat nesnesidir” ifadelerini kullandilar.

Etkinlikte konusan Prof. Dr. Levent Mercin, “Kütahya da ve üniversitemiz de ilk defa gerçeklesmekte olan ’Posta Sanati” isimli sergi açilisinin mutlulugunu yasamaktayiz. Bu bizler açisindan çok önemli bir etkinlik, biz bunlari derslerimizde ögretiyoruz ama bunlari uygulamali olarak izleyicilerimize sunmak ayri bir mutluluk. Bu serginin fikrini ortaya çikaran Dr. Ögr. Üyesi Ayse Gül Çetin ve Dr. Ögr. Üyesi Mine Küçük’e tesekkür ederim. Basta hocalarimiz olmak üzere sergiye katilan ve destek veren tüm katilimcilara tesekkür ederim” dedi.



“Sanat insanin içindeki inceligin vücut bulmus halidir”

Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal etkinligin açilisinda yaptigi konusmada, “Sanat insanin içindeki inceligin vücut bulmus halidir. Fakat herkese bu nasip olmaz. Sanatin oldugu yerde kötülük olmaz. Keske sadece Güzel Sanatlar Fakültemizde degil tüm kampüsümüzde yaklasik elli bin ögrencimiz sanatti icra edebilse. Merhum sanatçimiz Ahmet Yakupoglu’nun dedigi gibi keske herkesin bir meziyeti olsa Yakupoglu ’Meslek degil de meziyetin ne’ dermis. Simdi buna ihtiyacimiz var. Çünkü duygularini ifade edebilen, gerek sözle gerek ise sanatla duygularini ifade edebilen insanlar mutlu insanlardir. Mutlu insanlardan olusan toplumda huzurlu bir toplumdur. Huzurlu toplumun ifsa ettigi medeniyet güçlü bir medeniyettir. Bundan dolayi bu sergimize 22’den 22’ye Posta Sanati Sergisi’ni hazirlayan ve katilan tüm sanatçilarimiza basarilar dilerim” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile