DPÜ Ile Kütahya Müze Müdürlügü Arasinda Sergilenecek Eserlere Iliskin Protokol

DPÜ Ile Kütahya Müze Müdürlügü Arasinda Sergilenecek Eserlere Iliskin Protokol

Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) ile Kütahya Müze Müdürlügü arasinda sergilenecek eserlere iliskin protokol imzalandi.

Rektörlük makaminda düzenlenen protokol imza törenine iki kurum adina imzacilar Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal ve Kütahya Müzesi Müdürü Sevgi Gürdal ile Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Muammer Gavas, Güzel Sanatlar Fakültesi Dekani Prof. Dr. Levent Mercin, Il Kültür Turizm Müdürü Zekeriya Ünal ve DPÜ Müze Müdürü Ars. Gör. Dr. F. Çagim Özcan ile davetliler katildi.

Rektör Kazim Uysal ve Sevgi Gürdal’in imzaladigi protokol ile Cumhurbaskanligi Teskilati Hakkinda Cumhurbaskanligi Kararnamesinin 277. maddesi ile 2863 Sayili Kültür ve Tabiat Varliklarini Koruma Kanunu hükümlerine dayanilarak Kütahya Müze Müdürlügünde kayitli eserlerin 3 yil süre sergilenmek üzere DPÜ Müzesi’ne ödünç verilmesine iliskin is ve islemlerin is birligi içerisinde yapilmasi kararlastirilmis oldu.

DPÜ Güzel Sanatlar Fakültesinden yapilan açiklamaya göre,imzalanan protokolle zengin bir koleksiyona sahip olan kültür ve sanat eserleri DPÜ Müzesi’nde sergilenirken müzenin, kültürel miras açisindan halkin egitildigi ve ilgisini müzelere ve eski eserlere çekerek kültürel mirasin korunmasi bilincini olusturmasi hedefleniyor. Arkeopark alaninin düzenlendigi DPÜ Müzesi’nin eserlerin teshiri ile birlikte en kisa zamanda açilmasi planlaniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile