Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Arastirma Merkezimizin, (DPÜ ATHUM) Teknoloji Transfer Ofisimizle is birligi içinde hayata geçirdigi ve daha önce üniversite egitimi almamis annelerin akran zorbaligi, medya okuryazarligi, ilk yardim ve seramik gibi dersler alacagi projenin ilk dersi Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Hasan Göçmez ve DPÜ ATHUM Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Tijen Tülübas ve proje çerçevesinde egitim alacak annelerin katilimiyla Rektörlükteki toplanti salonunda verildi.
“Anne, ailenin ve milletin esasidir”
Proje çerçevesinde egitim alacak annelere hitap eden Prof. Dr. Kazim Uysal, anneligin dünyanin en önemli ve en kutsal isi oldugunu söyledi.
Rektör Kazim Uysal, “Kütahya Dumlupinar Üniversitesinin Anne Üniversitesi projesine ev sahipligi yapmasindan büyük gurur duyuyorum. Bu projenin fikri bana ulastiginda çok memnun oldum. Daha önce üniversite egitimi alma imkani bulamayan anneleri, üniversite ortamiyla bulusturmanin, onlara faydali olacak katkilar sunmanin çok faydali olacagina inandik ve bugün ilk dersimizi yapiyoruz. Bu projenin öznesi olan sizler, yani anneler, toplumun temel yapi tasi olan aileyi ayakta tutan kisilersiniz. Milletin huzuru, mutlulugu ve bekasi aileye baglidir. Aileyi de milleti de ayakta tutan temel direk ise annelerdir. Yani anne, hem ailenin hem de milletin esasidir, özüdür. Annelik, dünyanin en önemli ve en kutsal isidir. Insan hayatin sekillenmesinde en büyük emek annelerindir” dedi.
Açilis konusmasinin ardindan ilk dersi Pozitif Psikoloji konusunda veren Rektör Uysal, aile hayati özelinde verdigi örnekleri ayni zamanda uzmani oldugu biyoloji bilimi ile bagdastirarak insanlarin pozitif düsünmesinin biyolojik anlamda meydana getirdigi degisimler hakkinda açiklamalarda bulundu.
“Annelere DPÜ tanitildi”
Ilk dersin ardindan Bedesten’de Prof. Dr. Uysal ve Prof. Dr. Göçmez ile yemek yiyen anneler, daha sonra Tirmanma Duvari önünde devam eden Zafer Bilim ve Kültür Senligi’ne katildilar. Burada ögrencilerin projeleri hakkinda bilgi alan ve Kütahya kültürünü yansitan el emegi eserleri inceleyen anneler, alanda dans eden ögrencilere de eslik ettiler. Alanda yer alan ve akademisyenlerden Ögr. Gör. Kudret Armagan’in yürütücülügünde gerçeklesen Motivasyon Tiri’nin da konugu olan anneler daha sonra Ileri Teknolojiler Arastirma ve Uygulama Merkezimize geçerek merkezde yürütülen çalismalarla ilgili sunuma katildilar.
Anne Üniversitesi projesinin ögrencisi olan annelerin üniversiteyi tanimalari için yapilan gezinin son duragi Hekim Sinan Tibbi Bitkiler Arastirma Merkezi oldu. Burada yer alan bitkiler ve merkezin yürüttügü çalismalar hakkinda bilgilendirilen anneler, merkezdeki seralari da ziyaret etme olanagi buldular. Toplamda 5 hafta sürecek proje, 9 Haziran günü düzenlenecek son ders ve diploma töreni ile sona erecek.
DPÜ'nün Anne Üniversitesi Projesinde Ilk Dersi Rektör Uysal Verdi
Kütahya Dumlupinar Üniversitesi (DPÜ) Aile ve Toplum Hizmetleri Uygulama ve Arastirma Merkezinin es güdümünde baslayan Anne Üniversitesi projesinde ilk ders Rektör Prof. Dr. Kazim Uysal tarafindan verildi.