Domaniç'in AK Partili Belediye Başkanı Yakup Yardımcı ve Domaniç'te iş yeri sahibi bazı kadın girişimciler, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Porf. Dr. Güner Öce'yi makamında ziyaret ettiler. Ziyarette Domaniç'in doğal güzelliklerinin değerlendirilmesi ve turizmi açısından geliştirilmesi için yapılması gerekenler konuşuldu.
Domaniç'in doğal güzelliğine dikkat çeken Rektör Önce, "Domaniç'in dağ manzarası Uludağ'dan daha güzel. Domaniç'in keşfedilmemiş güzellikleri var. Günümüzde insanlar sağlıklı yaşama çok önem veriyorlar. Onun için dağ ve ormanlık ortamda yaşamak istiyorlar. Domaniç, dağ ve orman bakımından yaşanabilecek müthiş bir doğal güzelliğe sahip. Özellikle orta yaşlılar Domaniç'i ikinci yaşam yeri olarak kabul edebilir" dedi.
Domaniç'in doğal güzelliklerinden yararlanılması ve turizmin geliştirilebilmesi için alt yapının önemli olduğunu, turistlerin alt yapıya önem verdiklerini kaydeden Rektör Önce, Domaniç'te oteller, apartlar olsa, gelenlerin kendini rahat ve huzurlu hissedeceği tesisler olsa, bu doğal güzellikleriyle Domaniç turizm açısından çekim merkezi haline gelebilir" şeklinde konuştu.
Rektör Önce, Bodrum'un yapılarıyla kendi tarzını yakaladığını, Bodrumu ikinci yaşam yeri seçenler ile tatillerini geçirmek için gelenlerin bu nedenle kendini Bodrumlu olarak nitelendirdiğini ifade ederek, insanların otantizme önem verdiklerini, otantizmi yaşamak istediklerini belirtti.
"DOMANİÇ'İN MİMARİ BİR TARZI OLMALI, 'BEN OSMANLIYIM' DİYEBİLMELİ"
Rektör Önce, Bodrum örneğinde olduğu gibi Domaniç'te yapılacak binaların doğal güzelliği göz önünde bulundurarak estetik ve bahçe içerisinde olmasına önem verilmesi gerektiğini belirterek, ayrıca Domaniç'in Osmanlı Devletinin kuruluş yeri olması da göz önüne alınarak binaların Osmanlı mimarisi tarzında yapılmasına, Domaniç'in tarihini ve kendi tarzını yansıtmasına özen gösterilmeli" dedi.
Rektör Önce, Domaniç'in turizm açısından geliştirilebilmesi için Osmanlı mimari tarzında binaların yapılmasının gerekliliğinin özellikle altını çizerek, "Domaniç'te otantik yapılar olmalı. Domaniç'in mimari bir tarzı olmalı. Bu mimari tarzıyla, ben Osmanlıyım diyebilmeli. Domaniçliler buna dikkat etmeliler." şeklinde konuştu.
Domaniç'te her yıl Hayme Ana'yı anma ve göç şenlikleri yapıldığını ve buraya devlet adamları ile Domaniç dışından çok sayıda kişinin geldiğini belirten Rektör Önce, "Gelenler Domaniç'e ekonomik bir katkı yapmadan gidiyorlar. Esas doğal güzellikleri gözler önüne sererek, Domaniç'e gelenlerin Domaniç'e katkı yapması sağlanmalı, bunun için de tesisler olmalı. Domaniç'i bu geliştirir. Turizmi ön plana almak gerekir" diye konuştu.
Rektör Prof.Dr. Güner Önce, Domaniç Meslek Yüksekokulu ek bina çalışmalarının hızlandırılacağını, Domaniç'e turizm bölümü açmak için ellerinden geleni yapacaklarını ifade etti.
ÜNİVERSİTE İLE DOMANİÇ BELEDİYESİ TURİZMİN GELİŞTİRİLMESİ İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPACAK
Rektör Önce ayrıca, üniversite-Domaniç Belediyesi işbirliği ile Domaniç'te turizmi geliştireceklerini ve bununla ilgili proje çalışmalarını başlattıklarını sözlerine ekledi.
Domaniç Belediye Başkanı Yakup Yardımcı, Domaniç ufku geniş bir ilçe ancak desteğe ihtiyacı var. Domaniç'in suyu, havası iyi. Domaniç'e gelen ziyaretçiler, Domaniç'in doğal güzelliklerine hayran kalıyorlar, biz böyle bir şey görmedik diyorlar. Domaniç yavaş yavaş keşfediliyor. Son dönemlerde Domaniç'e gelen ziyaretçilerde büyük artış var. İzci grupları, spor kulüpleri Domaniç'i tercih ediyorlar" dedi.
Başkan Yardımcı, Domaniç'te kadın girişimcilerin etkinliğinden söz ederek, son dönemlerde kadın girişimcilerin sayısında artış olduğunu ve bundan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Kadın girişimciler, yaptıkları işlerden söz ederek, Domaniç'te kadın girişimci olarak öncü olduklarını, herhangi bir zorlukla karşılaşmadıklarını, kolaylık gördüklerini söylediler.
Dpü Rektörü Prof. Dr. Güner Önce:
Domaniç'in AK Partili Belediye Başkanı Yakup Yardımcı ve Domaniç'te iş yeri sahibi bazı kadın girişimciler, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Rektörü Porf