DPÜ Takimlari Zaferin 100. Yili'na Damga Vurmaya Hazirlaniyor

DPÜ Takimlari Zaferin 100. Yili'na Damga Vurmaya Hazirlaniyor

Kütahya Dumlupinar Üniversitesinin Ögrenci Topluluklarinin 2022 yilinda düzenlenecek ulusal ve uluslararasi festivallerde yer almak için çalismalarini araliksiz sürdürdükleri bildirildi.

Geçen yil yaptiklari farkli projelerle Türkiye’nin en büyük teknoloji festivali olan Teknofest’te Türkiye dereceleri alan DPÜ ögrencileri, bu yil festival yarismalarina çok daha fazla basvuru yapmak için hazirliklarina devam ediyor. Ögrenciler, Üniversitenin adini aldigi Dumlupinar Zaferi’nin 100. yilinin kutlanacagi 2022 yili için hedeflerini Teknofest’te elde edilecek basarilarla Kütahya Dumlupinar adini tüm Türkiye’ye defalarca duyurmak olarak belirlediler.

“Duscart bu yil da iddiali”

Son yillarda düzenlenen TEKNOFEST’lere de katilan ve TÜBITAK yarislarinda elde ettigi basarilarla adindan sikça söz ettiren Duscart, bu yil Elektromobil ve Otonom Araç kategorilerinde yer almak için çaba gösteriyor. Elektromobil kategorisindeki çalismalarinda tasarim ve sponsorluk asamalarini tamamlamak üzere olan Duscart, Otonom Araç’ta ise görüntü isleme çalismalarini sürdürüyor.

“Roket ve Model Uydu takimlarinin çalismalari sürüyor”

DPÜ’nün iki roket takimi da dört ayri kategoride düzenlenecek yarismalara katilmak için projelerini hayata geçiriyor. Orta Irtifa kategorisi ve 2023 IREC Spaceport America Kupasi’na basvuracak olan Ülgen Roket Takimi tasarim çizimleri, elektronik kart tasarim ve basim denemeleri, roket motoru yapimi ve Ar-Ge çalismalarina odaklanmis durumda. Öte yandan Sahin Roket Takimi ise orta ve yüksek irtifa kategorilerine basvuru için yaptiklari çalismalari prototip üretimi ve roket tasarimlari asamasina getirmeyi basardi.

Model uydu takimlariyla festivallere iddiali bir giris yapmaya hazirlanan ögrencilerin kurduklari IEEE DPÜ Sancaktar ve D-PUSAT takimlari, NASA ve TÜRKSAT’in yarismalarina basvurularini yapmaya basladi.

PCB kart tasarimlarini ve Prototiplerini hazirlayan IEEE DPÜ Sancaktar motor, motor sürücü ve pervanelerin üretimi konusunda hizla ilerlerken, D-PUSAT ise prototip tasarimini tamamladigi çalismasinda elektronik alanda arastirmalarini sürdürüyor.

“DPÜ 3 IHA takimindan da zaferler bekliyor”

Üniversitenin büyük basari bekledigi Insansiz Hava Araçlari takimlari da 2022 yilinda ulasmak istedigi basarilar yolunda hizla ilerliyor. IHA Takimlari arasinda en çok ürüne sahip olan Kizil Kuasar IHA Takimi, Döner Kanat Uluslararasi IHA Yarismasi’na katilacak Aquila ve Zodyak’in sistem performansinin arttirilmasi için yeniden yapilandirma (konfigürasyon) çalismalarina basladi.

Takim daha sonra bu iki ürünün görüntü isleme yazilimi tasarim ve analiz çalismalarina geçecek.

Kizil Kuasar’in Döner Kanat Serbest Görev IHA Yarismasi’na girecek ürünü Orion’da silah kontrol sistemi yeniden düzenlenirken etki ve güç sistemlerinin verimliliginin artirilmasi için çalismalar sürüyor. Son olarak Döner Kanat Savasan IHA Yarismasi’nda yer alacak Volans için ise çalismalar hedef IHA’larin belirlenmesi için makine ögrenimi yöntemiyle model egitimleri yapilmasi ve ana görevde tespit ve takip için kullanilacak kontrol yaziliminin yapay zeka algoritmalarinin gelistirilmesi asamasina getirildi.

Yaztem IHA Takimi ise Sabit Kanat Uluslararasi IHA Yarismasi’nda boy göstermeye hazirlanan Karanda için tasarim sürecini tamamlayip yazilim gelistirmeleri üzerine çalismaya basladi.

Döner Kanat Uluslararasi IHA Yarismasi için basvuru asamasina gelen Artun IHA Takimi ise bir yandan sase tasarimlarini sürdürürken bir yandan da Sabit Kanat Yarismalari için de tasarim arastirmalarina devam ediyor.

“Yarismalara ilk kez katilacak takimlar çalismalara basladi”

Insansiz Su Alti Sistemleri Yarisi ve Uçan Araba Tasarim Yarismasi’na basvuru için hazirlanan IEEE Insansiz Su Alti Araci ve IEEE Uçan Araba Takimlari, çalisma takvimlerini hazirlayarak projelerini hayata geçirmeye basladi.

TEKNOFEST’in Insanlik Yararina Teknolojiler Kategorisindeki yarismalarina basvurmak için son hazirliklari yapan Engelsiz Hayat ile Arama Kurtarma ve Koruma topluluklari ile 2020 yilinda Türkiye üçüncüsü olan YuSi takimi da çalismalari hazirlanan programa uygun sekilde ilerliyor.

Öte yandan Biyoloji ve Biyokimya bölümü ögrencilerinden olusan iki takim da Biyoteknoloji Inovasyon kategorisinde Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji alanlarinin uzaydaki uygulama alanlari ile ilgili projelerle Dumlupinar Üniversitesini temsil etmesi yolunda çalismalar devam ediyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile