Olay, 17 Nisan 2012 tarihinde meydana gelmiş, 17 yaşındaki M.G., dedesinin ölümünden sorumlu tuttuğu Dr. Ersin Arslan’ı görevi başında bıçaklayarak öldürmüştü. Olayın ardından katil zanlısı tutuklanarak cezaevine konulmuştu
Olaya ilişkin ilk duruşma sağlıkçıların yoğun katılımı altında Gaziantep 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye başlandı. Adliye sarayı önünde toplanan sağlıkçılar, ellerinde taşıdıkları dövizler ve attıkları sloganlarla ‘sağlıkta şiddete hayır’ çağrısında bulundu. Gaziantep-Kilis Tabipler Odası tarafından yapılan basın açıklamasına; TBMM Sağlık Çalışanlarına Şiddet Araştırma Komisyonu üyesi Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İçel Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Savaş Gürsoy, Türkiye Tabipler Birliği (TTB) Genel Sekreteri Dr. Bayazıt İlhan da destek verdi.
TBMM Sağlık Çalışanlarına Şiddet Araştırma Komisyonu üyesi CHP İçel Milletvekili Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, "Komisyonu kurduktan sonra ilk dinlediğimiz kişi Sağlık Bakanlığı müsteşarıydı. Ben o sunumu birçok yere gönderdim. İbret dolu... Sağlıkta şiddet konusunda ne yapacaklarını, nasıl polisiye tedbirler alacaklarını anlatıyorlar. Bunu sunan da bir hekim. Sağlıkta şiddeti yok etmenin yolu öncelikle şiddetin nedenlerini ortaya çıkarmaktır. Şiddetin sebeplerini hekimde veya sağlık çalışanlarında aramak gaflettir, aptallıktır, geri zekalılıktır" dedi.
TTB ve Gaziantep-Kilis Tabipler Odası tarafından yapılan ortak basın açıklamasını TTB Genel Sekreteri Dr. Bayazıt İlhan okudu. İlhan, "Sağlıkta bozuk düzenin faturasını canımızla ödüyoruz. 17 Nisan 2012 günü meslektaşımız Dr. Ersin Arslan bir hastasının yakını tarafından, görevi başında öldürüldü. Bu olay, toplumda şiddetin de, sağlık çalışanlarına, hekimlere yönelen şiddetin de geldiği noktanın acı bir göstergesiydi. 'Ya kaybettiğimiz meslektaşımızın acısını taşıyarak bir başka cinayete kadar süreci küllendireceğiz, ya da hiç istenmeyen bu olayın benzerlerinin yaşanmaması için gerekenleri hep birlikte yapacağız' demiştik. Dr. Ersin Aslan'ın öldürülmesiyle ilgili davanın ilk duruşmasının yapıldığı bugün, Türkiye’nin her tarafında hekimler bu sözü hatırlıyor, hatırlatıyor. Yurttaşlarımıza bir kez daha sesleniyoruz; sağlıkta yaşadığımız sorunların sebebi hekimler ve sağlık çalışanları değildir. Genel Sağlık Sigortası priminin üzerine ödediğiniz onlarca çeşit katkı ve katılım payının nedeni sağlık çalışanları değildir. Saatlerce bekleyip üç dakikada muayene oluyorsanız, aldığınız sağlık hizmeti niteliksiz ise sebebi sağlık çalışanları değil bizzat uygulanan sağlık politikalarıdır. Sağlık çalışanları sizin en zor anlarınızda ihtiyaç duyduğunuz can dostlarınızdır. Bu önemli duruşma nedeniyle bir kez daha haykırıyoruz; tüm taleplerimiz yerine gelmeden, şiddet durmadan durmayacağız, susmayacağız" şeklinde konuştu.
Yaşanan bu üzücü olayın sağlıkta şiddetin dönüm noktası olması gerektiğini belirten Gaziantep-Kilis Tabipler Odası Başkanı Savaş Gürsoy da, "Öldürülen meslektaşımız adına buradayız. Ama bu sağlıkta şiddetin dönüm noktası olması gerekir. Artık bir başka Ersin’in ölmemesi gerekir. Bunun için ben vebali TBMM’de Sağlıkta Şiddeti Araştırma Komisyonu’na atıyorum. Sağlıkta şiddeti önleyebilecek bir yasa tasarısı bekliyoruz. Sağlıkta şiddete maruz kalarak hayatını kaybeden kişilerin özlük haklarının korunması konusunda da bir yasa düzenlenmesini istiyoruz" ifadelerini kullandı.
Merhum Dr. Ersin Arslan’ın eşi Sibel Arslan, katil zanlısının 18 yaşından küçük olduğuna inanmadığını, bunun için yaş tahsisi isteyeceklerini dile getirerek, "Eşimi öldüren kişinin 18 yaşından küçük olduğu iddia ediliyor. Bunun arkasına sığınılarak cezasının hafifletilmesine çalışılıyor. Ama ben hekim olarak o kişinin 18 yaşından küçük olduğunu düşünmüyorum. Hatta bu konuda çalışmalar yaptık, araştırmalar yaptık. Bunu mahkemede dile getireceğiz. Yaş tahsisi isteyeceğiz" dedi.
Basın açıklamasının ardından sloganlar atan sağlık çalışanları, duruşmanın yapılacağı salona giriş yaptı .
Dr. Ersin Arslan Davasının İlk Duruşması Başladı
Operatör Dr. Ersin Arslan'ın bıçaklı saldırı sonucu öldürülmesine ilişkin başlatılan davanın ilk duruşması, görülmeye başlandı.