Dr. Ögr. Üyesi Özer'in Projesi TÜBITAK Tarafindan Desteklenmeye Hak Kazandi

Dr. Ögr. Üyesi Özer'in Projesi TÜBITAK Tarafindan Desteklenmeye Hak Kazandi

Anadolu Üniversitesi ögretim üyesi Dr. Ögr. Üyesi Ömer Özer’in TÜBITAK ARDEB 3501-Kariyer Gelistirme Programi çerçevesinde "UNIPDES-Üniversite Ögrencilerinin Psikolojik Belirtileri Için Internet Tabanli Ötetanisal Müdahale Programi: Gelistirme, Kullanilabilirlik ve Etkililik Degerlendirmesi" baslikli projesi desteklenmeye hak kazandi.



Dr. Ögr. Üyesi Özer: “Ülkemizdeki ilk uygulama olacak”

Anadolu Üniversitesi Açikögretim Fakültesi ögretim üyesi Dr. Ögr. Üyesi Ömer Özer projesinin üniversite ögrencilerine sunulan psikolojik yardim hizmetlerinin dijitallestirilmesine odaklandigini belirterek bu yönde internet tabanli müdahale gelistirilmesinin hedeflendigine dikkat çekti. Dr. Ögr. Üyesi Özer, sözlerine su sekilde devam etti:

“Internet tabanli müdahaleler genis kitlelere psikolojik yardim sunmak için kullanilan, etkisi kanitlanmis önemli müdahale araçlari. Ne yazik ki ülkemizde henüz çok çalisilmamis bir alan COVID 19 sürecinde gelistirdigimiz ve tüm vatandaslarin kullanimina sundugumuz kendi kendine yardim sisteminden sonra, üniversite ögrencileri ve ögrencilerin problemlerine odaklanan yeni bir projenin desteklendigini duyurmaktan mutluluk duyuyoruz. Projemiz dayandigi fikir dikkate alindiginda ülkemizdeki ilk uygulama olacaktir. Projede herhangi bir problem alanina odaklanmaksizin tanidan bagimsiz kullanilabilecek bir müdahale programi gelistirmeyi hedefliyoruz. Anadolu Üniversitesi olarak dijital müdahaleler alaninda projelerde öncü olmaya devam ediyoruz.”

Proje bes farkli üniversite ile yürütülecek

Anadolu Üniversitesinin yani sira projede Eskisehir Osmangazi Üniversitesi, Tokat Gazi Osman Pasa Üniversitesi, Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi ve Mugla Sitki Koçman Üniversitesi’nden arastirmacilarin yer aldigini aktaran Dr. Ögr. Üyesi Ömer Özer, “Doç. Dr. Ali Ercan Altinöz, Doç. Dr. Sedat Batmaz, Doç. Dr. Ugur Dogan, Doç. Dr. Muhammet Recep Okur, Dr. Ögr. Üyesi Recep Gür, Dr. Ögr. Üyesi Ugur Gürel ve Dr. Burak Köksal proje ekibinde yer alan arastirmacilar. Psikolojik danisma ve rehberlik, psikiyatri, psikoloji, bilgisayar mühendisligi ve uzaktan egitim alanlarinda uzmanlarin yer aldigi disiplinlerarasi bir proje. Bu yönü ile de oldukça detayli. Bes farkli merkezde yürütülecek bir deneysel çalisma olarak bu alandaki en büyük deneysel arastirmalardan biri olmasi hedefleniyor” seklinde konustu.



Tüm üniversite ögrencileri hedefleniyor

Proje çerçevesinde ilk olarak projeye dahil olan bes farkli üniversitenin ögrencileri programdan ücretsiz bir sekilde kurumsal e posta adresleri ile yararlanacak. Projenin ilerleyen dönemlerinde ise Türkiye’deki tüm üniversite ögrencileri için psikolojik destek araci olmasi hedefleniyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile