Dronlar Tespit Etti, Narko Polisler Çatilarda Tek Tek Böyle Yakadi

Dronlar Tespit Etti, Narko Polisler Çatilarda Tek Tek Böyle Yakadi

Bursa’da narkotik polisi son 5 yilin en büyük ve detayli uyusturucu operasyonuna imza atti. Bursa merkezli 5 ilde safak vakti es zamanli yapilan operasyonlarda polisten kaçmak için çatidan çatiya atlayan tacirler dronlu polisler tarafindan görüntülenip tek tek yakalandi. O anlar kameralara yansidi. Safak vakti kapilarin koç baslariyla kirildigi operasyonda 84 kisi gözaltina alindi. Zanlilardan sorgusu tamamlanan 19 kisi tutuklanirken, 65’i ise yarin adliyeye sevk edilecek. Son operasyonlarla Bursa’da uyusturucu saticilari bitme noktasina geldi.

7 ay süren takibin ardindan yaz sicaklarinin bastirmasiyla tatil bölgelerinde örgütlü olarak uyusturucu ticareti yapmaya hazirlanan çeteyi ve üyelerini desifre eden Bursa Il Emniyeti Narkotik Sube Müdürlügü ekipleri Özel Harekat ve Çevik kuvvet destekli 120 ekip 1350 polis 15 narkotik köpeginin katildigi operasyona Bursa, Balikesir, Ankara, Kocaeli ve Zonguldak’ta start verdi.

Sabah saatlerinde kapilari koç baslari ile kirilan süphelilerin bazilari özel harekat polislerini karsilarinda görünce ne yapacaklarini sasirirken; bazilari çatilara çikip kaçmaya çalisti. Devreye giren dronlu polisler tarafindan tek tek görüntülenip koordinat bilgileri verilen torbacilar yer ekipleri tarafindan kiskivrak gözaltina alindilar.

Süpheli sahislarin ev araba ve üstlerinde 15 ayri narkotik köpegi ile birlikte yapilan aramalarda 4 kilo 700 gram Metamfetamin, 3 kilo 800 gram Esrar, 2 kilo 400 gram Sentetik Kannabinoid (Bonzai), 250 adet uyusturucu hap, 7 adet tabanca, 70 adet fisek, 4 adet av tüfegi, 5 adet kartus, 10 adet hassas terazi bin TL ele geçirildi.

Bursa ve diger 4 ilde gözaltina alinan 84 süpheli Bursa Narkotik ekipleri tarafindan Emniyet Müdürlügüne getirildi.

Daha önce sorgusu tamamlanip adliye sevkedilen süphelilerden 19’u tutuklanirken gözalti süreleri devam eden 65’inin ise istirak halinde uyusturucu ve uyarici madde ticareti yapmak ve saglamak suçlarindan yarin adliye ye sevkedilecekleri ögrenildi. Olayla ilgili tahkikat sürüyor.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile