DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta'dan Malatya'ya Müjde

DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta'dan Malatya'ya Müjde

DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Malatya’da Ispendere Baraji isinin ihale sürecinin tamamlandigini ve is yapim sözlesmesinin imzalandigini açikladi.

Malatya’nin Battalgazi ilçesinde bulunan Ispendere Baraji yapim isinin ihale islemlerinin tamamlanarak yapim sözlesmesinin imzalandigini açiklayan DSI Genel Müdürü Mehmet Akif Balta “Projenin ihale süreci tamamlanmis olup, isin yapim sözlesmesini imzaladik. Projenin tamamlanmasi ile 750 dekar tarim arazisi cazibeli, basinçli borulu sulama sebekesi ile modern sulama yapilarak ekonomiye ve bölge halkina katki saglayacaktir.Projenin Malatya ilimize hayirli olmasini diliyorum” dedi.



Genel Müdür Mehmet Akif Balta, Ispendere Baraji’nin Malatya il merkezinin 24 kilometre dogusunda bulunan Bulutlu Mahallesi’nin sinirlari içerisinde yer aldigini belirterek, "Bekçüç Deresi üzerinde yer almaktadir. Kil çekirdekli kaya dolgu tipinde, temelden 50.3 metre yüksekliginde ve 634 bin metreküp depolama kapasitesi ile 750 dekar tarim arazisi sulanarak milli ekonomiye yillik 6 milyon TL zirai gelir artisi saglanacaktir” ifadelerine yer verdi.

750 dekar cazibeli ve basinçli borulu sulama sebekesi ile modern sulama yapilarak ekonomiye ve bölge halkina katki saglayacagini ifade eden Balta, projenin sözlesme bedelinin ise 277 milyon 229 bin 977 TL oldugunu söyledi.



Baraj sulamasindan faydalanacak yerleri de dile getiren Balta, projenin tamamlanmasi ile Ispendere ve Bulutlu mahallelerinde sulama yapilacagini söyledi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile