DSİ'nin 2017 Gümüşhane Yatırımları

DSİ Genel Müdürü Acu: '2017 yılında Gümüşhane ilimizde 2 baraj, 1 gölet, 4 sulama tesisi, 6 taşkın koruma tesisini tamamlanmıştır'.

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürü Murat Acu, 2017 yılında Gümüşhane'de 2 baraj, 1 gölet, 4 sulama tesisi, 6 taşkın koruma tesisinin tamamlandığını bildirdi.

Acu, yaptığı yazılı açıklamada, DSİ'nin Gümüşhane'de yaptığı yatırımlarla mümbit toprakları su ile buluşturmaya, vatandaşları içme ve kullanma suyu temin etmeye ve derelerdeki taşkın riskini azaltmaya devam ettiğini vurguladı.

Gümüşhane'de tarımın gelişmesinde en önemli etkenin, su yapıları olduğuna dikkati çeken Acu, şunları kaydetti:

"2017 yılında Gümüşhane'de 2 baraj, 1 gölet, 4 sulama tesisi, 6 taşkın koruma tesisi tamamlanmıştır. Gümüşhane'de tamamlanan gölet ve sulama tesisleri ile toplam 16 bin 110 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak. Sulu tarım ile ülke ekonomisine 2017 yılı birim fiyatları ile yıllık 10 milyon 213 bin lira katkı sağlanması hedeflenmektedir."

Acu, tamamlanan 6 taşkın koruma tesisi ile 5 köy ve bir mahallenin taşkın riskinin azaltıldığını belirterek, tamamlanan baraj, gölet, sulama ve taşkın koruma tesislerinin toplam maliyetinin, 53 milyon 607 bin lira olduğunu bildirdi.

Hizmete alınan projelerin, Gümüşhane'ye hayırlı olmasını dileyen Acu, "Hizmete alınan tesislerle toplam 6 bin 340 dekar zirai arazinin sulanması sağlanacak. Hizmete alınan tesislerden ülke ekonomisine 2017 yılı birim fiyatları ile yıllık 1 milyon 955 bin lira katkı sağlanması hedeflenmektedir." ifadesini kullandı.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile