Dsi'nin Taşkın Koruma Çalışmaları

Muş - Muş'ta irili faklı çok sayıda dere yatağına taşkın koruma setleri yapılarak, ıslah çalışması yürüttüklerini ifade eden Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ağaçlandırma çalışmalarının taşkınların yaşanmaması için önem arz ettiğini söyledi.

Dağ eteklerinde ağaçlandırma çalışmasının önem taşıdığını belirten Yılmaz, "Bitki örtüsü ve ormanların tahrip edilemesinden dolayı, yağmur ve kar sularıyla rüsubatların ovaya inmesine neden oluyor. Dere yataklarının dolması taşkınlara sebebiyet vermekte. Dağlardan gelen sular dere yatağında yer bulamadığı için zararlara neden oaluyor. Dağ eteklerinde ağaçlandırma yapılır ve yeşil bitki örtüsü korunursa, taşkınlar bu kadar zarara ve korkuya sebep olmaz" dedi.

Yılmaz, geçen yılında Konukbekler beldesinde 350, Malazgirt Çıtak Deresi'nde 150, Varto Güzelkent köyünde 110, Karakuyu köyünde 670 metre taşkın duvarlarının yapıldığını anımsattı.

Muş merkeze bağlı Yaygın beldesi ve Dağarası köyünde 2 bin 120 metre çift taraflı taşkın koruma duvarı yaptıklarını hatırlatan Yılmaz, Bulanık'ın Yoncalı beldesindeki Körsu deresini de ıslah ettiklerini belirtti.

Yılmaz, "Burada da 4 bin 800 metre taşlın koruma duvarı yapıldı. Kepenek köyünde 7 ıslah sekisi yaptık. Dağlık kesimlerden gelen rüsubatın dere yatağını doldurmaması için, sekileri tamamladık. Varto'da Mezra ve Birikan derelerinin ıslahı yapılarak taşkın koruma duvarlarıyla mevcut duvarların onarımını tamamladık. Karne Çayı'nda ıslah çalışmaları devam ediyor" diye konuştu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile