DSO Baskani Kasapoglu; 'Avrupa Birligi'nin Türkiye Için Önemli Bir Partner Olduguna Inaniyoruz'

DSO Baskani Kasapoglu; 'Avrupa Birligi'nin Türkiye Için Önemli Bir Partner Olduguna Inaniyoruz'

Denizli Sanayi Odasi (DSO) Yönetim Kurulu Baskani Selim Kasapoglu, Avrupa Günü mesajinda; “Avrupa Birligi’nin Türkiye için önemli bir partner olduguna inaniyoruz” dedi.



9 Mayis Avrupa Günü dolayisiyla bir mesaj yayimlayan DSO Baskani Selim Kasapoglu, “Avrupa’nin birlik, baris ve refahinin simgesi olan ’Avrupa Günü’nü kutluyoruz. Avrupa Günü bu yil ‘Ortak Degerlerimiz, Ortak Geçmisimiz’ ve ‘Birlikte Insa Ettigimiz Baris ve Refah’ sloganlari ile tüm Avrupa ve ülkemizde kutlaniyor. 1950 yilinda Robert Schuman’in vizyoner önerisiyle baslayan bu yolculuk, bugün bizi bir araya getiren degerler ve ortak hedefler etrafinda kenetlenmemizi saglamistir. Avrupa Günü, birlikte daha güçlü oldugumuzu ve ancak birlikte hareket ederek zorluklarin üstesinden gelebilecegimizi hatirlatmaktadir. Bugün, 74 yil önce atilan temellerin üzerine insa edilen Avrupa Birligi’nin, siyasi ve ekonomik entegrasyonunun yani sira, demokrasi, insan haklari ve hukukun üstünlügü gibi temel degerlerin de savunucusu oldugunu anlatan önemli bir gün.

Avrupa Birligi’nin Türkiye için önemli bir partner olduguna inaniyoruz. Ülkemizin kalkinmasi ve refahi için AB ile olan iliskilerimizin daha da güçlenmesi gerektigini düsünüyoruz. Denizli, ihracatçi bir sehir olmasi sebebiyle Avrupa ile yakin iliski kuran illerin basinda geliyor. Denizli ihracatinin büyük kisminin Avrupa Birligi üyesi ülkelere yapildigi gerçeginden hareketle, ticaret basta olmak üzere hem kültürel hem de sosyal iliskilerimiz oldukça kuvvetli. Denizli Sanayi Odasi olarak, Avrupa Birligi ile olan iliskilerimize büyük önem veriyoruz. Bu çerçevede, üyelerimizle birlikte Avrupa pazarina erisimlerini kolaylastirmak ve AB ile is birligini gelistirmek için aktif bir sekilde çalisiyoruz.

Sanayimizi, ekonomimizi ve toplumumuzu daha ileriye tasiyacak projelerde Avrupa Birligi ile is birligi içinde olmaktan mutluyuz. Bu hususta, AB Türkiye Delegasyonu ile 1997 yilindan beri var olan ortaklik çerçevesinde Türkiye’deki 19 sehirden biri olarak Denizli’de ve Odamiz bünyesinde AB Bilgi Merkezi’ne ev sahipligi yapiyoruz. Bu birliktelik ile AB ülkeleri ve kurumlari ile is birliklerimizi hem DSO hem de ilimiz adina güçlendirecek çalismalar yürütüyoruz. Avrupa Günü’nün, baris, demokrasi ve refahin tesis edilmesine ilham kaynagi olmasini temenni ediyorum” ifadelerini kullandi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile