DSP Büyükerşen'in istifasını istedi

DSP Başkanlık Kurulu Eskişehir Büyükşehir Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in partisinden istifasını istedi.

Uzun zamandır Büyükerşen'in partisinden istifa edip CHP'ye geçeceği iddia ediliyordu. DSP, partiyle yeteri kadar bağ kurmadığını iddia ettiği Büyükerşen'i CHP'ye yakın durmakla suçladı.

DSP'nin istifasını istediği Büyükerşen'e CHP sahip çıktı. CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, " Sayın başkana kapımız her zaman açık" dedi.

DSP, Yılmaz Büyükerşen'in istifa etmesi için gerekçeleri şöyle sıraladı.

-Kentteki etkinliklere CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu çağırması

-Partiyle ilişki kurmaması

-CHP'ye geçeceğine yönelik iddialar karşısında sessiz kalması

Eskişehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in önümüzdeki günlerde CHP'ye katılması bekleniyor.

DSP Genel Sekreteri Hasan Erçelebi: GÖLGE ETMESİN


"Başka bir siyasi partinin genel başkanı'na heykel açılışı da yaptırması, DSP'yi davet dahi etmemesi hepimizi üzmüştür. Büyükerşen'e olan sevgimiz bir anda yıkıldı. Bütün örgütlerimiz olarak bizi üzüntüye gark etti. Bu durum karşısında bugün durumu değerlendirdik ve sayın Büyükerşen'i siyasi etiği yerine getirmesini bekliyoruz. Sayın Büyükerşen'in kendisi bu olgunluktadır. İnşallah başarılı olur diyoruz. Ama hiçbir siyasetçi kendi partisinden başka bir yerde mutlu olamamıştır diye düşünüyoruz. Ama biz DSP olarak kendisi hakkında olumsuz düşünmüyoruz, gölge etmesin başka ihsan istemiyoruz."

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin: KAPIMIZ HER ZAMAN AÇIK


"Bu irade (CHP'ye katılma) sayın belediye başkanımızın kendisine aittir. Büyükerşen, belediyecilikte çığır açmış bir insandır. Bugüne kadar bizimle bir teması söz konusu olmamıştır. Sayın Genel başkanım Pazar günü farklı bir etkinlik için oradaydı. Burada bir etik arayışı içine girmek doğru değil. Ona kapımız her zamana açıktır."

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile