Dsp Genel Başkanı Masum Türker:

DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kayseri İl Başkanlığı‘nı ziyaret etti. Türker burada yaptığı açıklamada, ‘Ergenekon‘ davası nedeniyle tutuklu bulunan Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay‘a ‘12 Haziran‘da yapılacak seçimlerde istedikleri yerden milletvekilliği t

TBMM‘nin 12 Haziran‘da seçim kararı aldığının altını çizen Türker, seçim çalışmalarını hızlandıracaklarını belirterek, "Yapılacak olan seçimler Türkiye açısından çok önemlidir" dedi.

Türker, Başbakan‘ın sürekli oy istediğini söyleyerek, Başbakan‘ın Anayasa‘yı değiştirerek başkanlık sistemine geçmek ve parlamentoyu 2 partili sisteme dönüştürmek istediği iddiasında bulundu.

Türker, "DSP olarak biz 2 partili sistemi Türkiye için doğru bulmuyoruz" diyerek şu şekilde konuştu:

"Parlamento dışındaki partilerin ideolojik yapılarına bakmadan, hep birlikte seçime girmek istiyoruz. Bunun için mutabakat sağladığımız bazı partiler var. Yakında bu partilerin yöneticileriyle bu kararımızı açıklayacağız. Yapılan gerçekçi anketlerde AK Parti‘nin oyları yüzde 27-30 arasında, CHP‘nin oyları ise yüzde 20 civarında görülüyor. Yüzde 5 civarında da bir kararsız kesim olduğu ortaya çıkıyor. Başbakan‘ın sıkıntısı da bu‘‘.

Masum Türker, Ergenekon davasının nedeniyle ceza evinde bulunan sanıklarından Tuncay Özkan ve Mustafa Balbay‘a, 12 Haziran‘da yapılacak seçimlerde teklifte bulunacaklarını belirterek, "İstedikleri ilden milletvekili adaylığı önerisinde bulunacağız" diye konuştu.

Cezaevinde aynı koğuşta kalan Mustafa Balbay ve Tuncay Özkan‘ın tek kişilik hücrede olduğunu söyleyen Türker, ‘‘Bu durumun Adalet Bakanlığının tasarrufu olduğunu düşünüyoruz. Bu siyasi bir tasarruftur. Adalet Bakanı‘ndan bir an önce bu yanlış kararı düzeltmesini istiyoruz‘‘ dedi.

‘‘Öncelikli gündemimiz, birlikte seçime gireceğimiz partilerle görüşeceğiz ve Tuncay Özkan ile Mustafa Balbay‘a istedikleri yerden aday göstermeyi teklif edeceğiz. İşçi Partisi yöneticileriyle de görüşüp, Doğu Perinçek‘in ortak aday gösterilmesini önereceğiz‘‘ diyen Türker, gazetecilerin iş yerlerinin aranması konusunda da, "Basın özgürlüğünü ihlal eden bu davranışın ve herkesin başına gelebilecek bu tür adalet anlayışının son bulmasını ve normalleşme sürecine girilmesini istiyoruz‘‘ ifadesinde bulundu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile