DTO, Almanya'da Is Kurmak Isteyenlere Rehber Olacak

DTO, Almanya'da Is Kurmak Isteyenlere Rehber Olacak

Denizli Ticaret Odasi (DTO) ile Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odasi (TD-IHK) arasinda imzalanan is birligi protokolü kapsaminda Almanya’da is kurmak isteyen is insanlari DTO’ya gelip tesvik ve mevzuatlarla ilgili bilgiler alarak Almanya’daki yatirimlarina yön çizebilecek.



Denizli Ticaret Odasi Baskani Ugur Erdogan ile Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odasi Genel Sekreteri Okan Özoglu, Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Baskonsolosu Erdem Tunçer’in katilimiyla TD-IHK Temsilcilik Ofisinin Kurulmasi ve Isletilmesi Protokolü’nü imzaladi. Protokole göre, DTO hizmet binasinda TD-IHK Temsilcilik Ofisi açilacak; Almanya’da yatirim yapmak isteyenlere ücretsiz rehberlik hizmeti saglanacak ve ayrintili bilgi verilecek. Konuyla ilgili açiklamasinda protokolün önemine isaret eden Baskan Erdogan, “Almanya’da yatirim yapmak isteyen firmalarimiz, öncelikle odamizdan tesvik veya mevzuatlarla ilgili bilgi alabilecekler. Yatirim planlamalarini, Alman Türk Sanayi ve Ticaret Odasi yetkililerimizin yönlendirmeleri sonrasinda olusturabilecekler. Bu arada Denizli’den bir firmamiz da Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odasi’na üye oldu. Bunu da önemsiyoruz; devaminin gelmesini diliyoruz. Amacimiz ticaretimizin artmasi ve ekonomimize katki saglamaktir. Hayirli ve ugurlu olsun” dedi.



110 kisilik DTO heyeti, gurbetçi is insanlariyla bulustu

Denizli Ticaret Odasi, Almanya’nin Frankfurt sehrindeki Uluslararasi Ev Tekstili Fuari Heimtextil 2024’e yönelik organizasyonu kapsaminda, üyelerinden olusan 110 kisilik bir heyeti, Türk-Alman Sanayi ve Ticaret Odasi’nin (TD-IHK) ev sahipliginde agirladi. Kafile, TD-IHK’deki toplantida, gurbetçi is insanlariyla bir araya geldi. Türkiye Cumhuriyeti Frankfurt Baskonsolosu Erdem Tunçer, Messe Frankfurt Yönetim Kurulundan Tüketim Mallari ve Satis Kidemli Baskan Yardimcisi Stephan Kurzawski ile TD-IHK Genel Sekreteri Okan Özoglu, konuklarina yurt disinda is kurma ve is birligi saglamayla ilgili ayrintili bilgiler verdi. Heyettekiler de merak ettikleri konularda uzman ve yetkili isimlere sorma imkani yakaladi.

Baskan Erdogan, sektör temsilcilerini yalniz birakmadi

Baskan Erdogan, Heimtextil Fuari’nda stant açan üyelerini de yalniz birakmadi; tek tek ziyaret ederek sektörleri, isleri ve fuarla ilgili düsüncelerini dinledi. Denizlili ihracatçi is insanlari ile çalisanlarina kolayliklar ve basarilar diledi. Firmalarin sahipleri ile yetkilileri de Baskan Erdogan’a ilgi ve desteklerinden dolayi tesekkür etti. Baskan Erdogan’a, DTO Meclis Baskani Salih Sarikaya ile DTO Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tasevli eslik etti. Is insanlarinin sektörleriyle ilgili beklentilerini, görüsleri ile önerilerini ve taleplerini aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile