DTO Antalya Şube Başkanı Erol'dan Açıklama

Deniz Ticaret Odası Antalya Şube Başkanı Ahmet Erol, "Günübirlik ve charter tekneleri için büyük maliyetler oluşturacak mali mesuliyet sigorta uygulamasına müdahale ettik ve geçici olarak ertelendi" dedi.

Erol, yeni turizm sezonu öncesinde Demre ve Üçağız'da günübirlik tur tekne işletmecilerini ziyaret ederek Kooperatif Başkanı Ahmet Çetin, Başkan Yardımcısı Hayrettin Özkan ile kooperatif üyeleriyle görüştü.

Erol, Demre'deki günübirlik yat işletmecilerinin Antalya'daki tüm yat işletmecilerine örnek olduğunu belirterek, "Demre'de günübirlik tekne işletmecilerinin dayanışması, birlik ve beraberliği Antalya ve Alanya'daki işletmecilere örnek olmalı. Demre Kooperatifi çok güzel bir uygulama ile tekne sahiplerinin kazançlarını koruyor ve adil dağıtımı sağlıyor" dedi.

Deniz turizminin tanıtımı için Antalya Tanıtım AŞ bünyesinde faaliyette bulunduklarını anlatan Erol, Antalya'da denizciliğin bölünmesini arzulamadıklarını kaydetti.

Erol, daha sonra Üçağız köyünde günübirlik tur tekne sahipleriyle buluştu.

Erol, 26 Mart 2013'te Antalya'da yapılan bilgilendirme toplantısında Sahil Güvenlik denetimlerinin tur başlamadan yapılması yönünde görüş birliğine varıldığını söyledi.

Erol, şöyle devam etti.:

"Sıkıntılarınızı direkt DTO'ya bildirin. Biz bunların takipçisi olacağız. Günübirlik ve charter tekneleri için büyük maliyetler oluşturacak mali mesuliyet sigorta uygulamasına müdahale ettik ve geçici olarak ertelendi. Sezon başlamadan önce 300 groston üzeri ve 12 yolcudan fazla kapasiteli teknelere getirilen sigorta sorunu vardı. Bu uygulamaya geçseydi tekne sahipleri çok büyük mali yükümlülük altına girecekti. DTO'nun gayretleriyle bu uygulama geçici olarak durduruldu. Yeni tarife yayınlanıncaya kadar mevcut tarife uygulanacak. Denetimler sırasında günübirlik tur teknelerinde yolcu isim listesi verilmeyecek, sadece çocuk ve yolcu ile mürettebat sayısı bildirilmesi yeterli olacak."

Muhabir: Yusuf Karadağ

Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile