DTO'nun Destekledigi Genç Yetenek, Tunus'tan Çifte Altin Madalya Ile Döndü

DTO'nun Destekledigi Genç Yetenek, Tunus'tan Çifte Altin Madalya Ile Döndü

Uluslararasi Gastronomi Festivali için Tunus’a giden genç yetenek Hatice Atmaca’yi yalniz birakmayan Denizli Ticaret Odasi (DTO), mesleki egitime katki saglamaya devam ediyor. Atmaca, Osmanli mutfagindan hazirladigi Hünkâr Begendi ve Terkibi Çesidiye isimli yemekleri ile iki ana yemek kategorisinde iki altin madalya birden kazandi.



Denizli Ticaret Odasi (DTO), mesleki egitime katki saglamaya devam ediyor. Son olarak Uluslararasi Gastronomi Festivali için Tunus’a giden genç yetenek Hatice Atmaca’yi yalniz birakmadi. Genç kiz, desteklerinden dolayi tesekkür etmek için Denizli Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici ile DTO Baskani Ugur Erdogan’i ziyaret etti. Baskan Erdogan, basarili asçiyi tebrik ederek, “Denizli Ticaret Odasi olarak, mesleki egitimi önemsiyoruz ve her firsatta meslek liselerimize, mesleki egitim merkezimize ve buralarda okuyan gençlerimize katki sagliyoruz. Hatice kardesimiz de bize Tunus’a gidecegini söylediginde, hiç tereddüt etmeden yaninda olacagimizi ifade ettik. Kendisi de bizi orada çok iyi temsil etti ve çifte madalya kazandi. Mutluyuz; kendisi ile gurur duyuyoruz. Denizli Mesleki Egitim Merkezi Ögrencisi Hatice Atmaca, Tunus’ta bayragimizi göndere çektirdi. Hem kendisinin hem de Denizli Ticaret Odasi’nin adini gastronomide altin harflerle yazdirdi. Türkiye’den Atmaca’nin aralarinda bulundugu 6 isim, Tunus’ta düzenlenen Culinary World Cup Tunisia 2022’ye katildi.

18 ülkeden 326 yarismacinin yer aldigi yarismada, Atmaca iki ana yemek kategorisinde yaristi ve Osmanli mutfagina ait Hünkar Begendi ile Terkibi Çesidiye yemeklerini yapip tanitti. 76 jürinin degerlendirmeleri sonrasinda da iki altin madalya birden kazanarak yurda döndü” dedi.



“Tunus’tan da iki madalya ile dönüp, bana inananlari mahcup etmedigim için sevinçliyim”

Denizli Mesleki Egitim Merkezi’nde son sinif ögrencisi olan Hatice Atmaca, Denizli Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici ile, DTO Yönetim Kurulu Baskani Ugur Erdogan’i ziyaret edip ilgi ve desteginden dolayi tesekkür etti. Daha önce de Gastro Antalya Uluslararasi Gastronomi Festivali’nde ana yemek kategorisinde birincilik elde ederek altin madalya, Uluslararasi Istanbul Gastronomi Festivali’nde ise ana yemek kategorisinde ikincilik ile bir de altin madalya kazanan 18 yasindaki genç yetenek, basarisini çok arastirma yapmasina bagliyor. Atmaca, “Çocuklugumdan beri hayalim asçi olmakti. Ben de daha okurken bunu yapmaya basladim. Anafartalar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde 10’uncu sinif ögrencisi iken uygulamali bir alana daha çok ihtiyaç duymamdan dolayi okul degisikligi yaparak Denizli Mesleki Egitim Merkezi’ne kaydoldum. Bu sayede haftanin bir günü örgün egitim aliyor kalan günlerde de is ortaminda kendimi gelistirebiliyordum. Milli Egitim Bakanligi’nin meslek liselerine sundugu bu imkânla, meslegimde daha emin adimlarla ilerleyebilecegimi düsünüyorum. Ustalarim ile ögretmenlerime bu noktada sonsuz tesekkürlerimi sunmak isterim. Ilk olarak Denizli Ögretmen Evi’nde çalistim, simdi de Çamlik Kahve Sokagi’nda sefim. Hem okuyor hem de çalisiyor ve yarismalara katiliyorum. Basarim, çok arastirmama bagli. Ben katildigim yarismalardaki jüriler ile de görüsmeye devam edip, kendimi gelistiriyorum. Örnegin, Terkibi Çesidiye yemeginin farkli tarifleri var. Ben bunlari deneyip, kendime göre bir tarif olusturarak, en güzel halini ortaya çikardim. Simdiki hedefim ise bir blog yazari olup tariflerimi orada paylasmak. Tunus’tan da iki madalya ile dönüp, bana inananlari mahcup etmedigim için sevinçliyim. Ülkeme bu gururu yasatmak, benim için çok önemliydi. Yarisma için beni destekleyen basta Denizli Ticaret Odasi Yönetim Kurulu Baskanimiz sayin Ugur Erdogan olmak üzere Denizli Mesleki Egitim Merkezi okulu yetkililerimize, Mesleki Egitim Sube Müdürümüz sayin Mahmut Gürhan ile Denizli Il Milli Egitim Müdürümüz sayin Süleyman Ekici’ye çok tesekkür ederim. Bana güvendiler ve her anlamda destek oldular. Ben de onlarin güvenlerini bosa çikarmadim. Birinci olup geldim. Çok mutluyum” diye konustu.



“Hedefimiz mesleki egitimde yakaladigimiz artisi çok daha yukarilara tasimak olacak”

Denizli Il Milli Egitim Müdürü Süleyman Ekici de ne zaman ihtiyaç duysalar Denizli Ticaret Odasi ve Baskani Ugur Erdogan’i yanlarinda görmekten dolayi duydugu memnuniyeti ifade ederek ilgi, destekleri için tesekkür etti. Ekici, “Ugur Baskanimiz, çalisani seven, gençlerimize ve girisimcilerimize her firsatta el uzatan degerli bir isim. Bu çocuklar hepimizin. Onlari, el birligiyle daha iyi yerlere getirmek bizim bu vatana borcumuz. Bu kutsal vazifemizde, bize her zaman destek oldunuz, oluyorsunuz; tesekkür ederiz. Denizli’de mesleki egitimle ilgili baslatmis oldugumuz atilimlara hizla devam ediyoruz. Mesleki egitimdeki ögrenci sayisinin yani sira niteliginin de artmasini önemsiyoruz. Çiraklik Egitim dedigimiz Mesleki Egitim Merkezi ögrencimiz Hatice Atmaca, Tunus’taki yemek yarismasindan madalyalarla döndü, bizim için çok büyük bir gurur kaynagi oldu. Tabii bu konuda Denizli Ticaret Odamiz çok ciddi destekler verdi; kizimizin çalistigi isletmeden de destek aldik. Ticaret Odamizin, Denizli’de egitimin niteliginin artirilmasi ile ilgili verdigi destek, çok genis bir yelpazede. Basta Sayin Baskanimiz olmak üzere degerli yönetim kurulu üyelerine ve bize katki saglayan, destek veren Ticaret Odamizin tüm mensuplarina çok tesekkür ediyorum. Ugur Baskanimiza da göstermis oldugu bu civanmertlikten ve mesleki egitime vermis oldugu katkidan dolayi tesekkürlerimi sunuyorum. Insallah bizim bir hedefimiz de Hatice gibi kizlarimizin ve delikanlilarimizin, gençlerimizin sayisini artirmak ve Denizli’de mesleki egitimde yakaladigimiz artisi çok daha yukarilara tasimak olacak” dedi.



“Türkiye’nin böyle dinamik gençlere ihtiyaci var”

DTO Yönetim Kurulu Baskani Ugur Erdogan da genç yetenegi tebrik ederek, Denizli Ticaret Odasi olarak, nitelikli mesleki egitimi çok önemsediklerini ve her zaman katki sagladiklarini belirtti.

Baskan Erdogan, “Bu kizimiz da bize Tunus’a gidecegini söylediginde, hiç tereddüt etmeden destek olacagimizi ifade ettik. Kendisi de bizi orada çok iyi temsil edip çifte madalya ile döndü. Mutluyuz, kendisi ile gurur duyuyoruz. Türkiye’nin böyle dinamik gençlere ihtiyaci var. Genç yasina ragmen Denizli’nin en önemli semtlerinden, isletmelerinden birinde sef olmak ve uluslararasi alanda yapilan yarismalarda altin madalya kazanmak herkesin harci degildir. Basarilari daim olsun. Kutluyorum” diye konustu.



“Denizli her alanda oldugu gibi egitimde de Türkiye’de daha fazla söz sahibi”

Denizli Ticaret Odasi Baskani Ugur Erdogan, Denizli’de çocuklar ile gençlerin çok daha iyi bir egitim almalari ve basarili bireyler olmalari için el birligiyle çalistiklarina da dikkat çekti. Baskan Erdogan, “Milli Egitim Müdürümüz ile ekibine de çok tesekkür ediyorum. Çünkü sunu iyi biliyorum ki Denizli her alanda oldugu gibi egitimde de Türkiye’de daha fazla söz sahibi olabilmek için Müdürümüz Ekici ekibiyle gece gündüz demeden çalisiyor. Gayretini ve çalismalarini, biz de yakindan takip ediyoruz. Bu kapsamda Hatice kizimizin Tunus’ta yapilan yemek yarismasinda birinci gelmesi, Denizli’miz ve sektör açisindan son derece önemlidir. Bunu biz degerli buluyoruz. Denizli Ticaret Odasi olarak çocuklarimizin, egitimcilerimizin ve özellikle de meslek liselerimizin yaninda oldugumuzu her firsatta dile getiriyoruz. Çünkü gelecegimizin güvence altina alinmasi ve sektörlerimizin kalkinmasinda özellikle ara eleman konusunda meslek okullariyla basariya daha hizli ulasacagimiza inananlardanim. Onun içindir ki meslek okullarimizla ilgili Il Milli Egitim Müdürlügümüz tarafindan bize intikal ettirilen her konuyu etraflica ele alip Denizli’nin menfaatine olabilecek her konunun yaninda ve arkasinda duruyoruz. Hatice’yi, bir kez daha tebrik ediyorum. Basarisinin daim olmasini arzu ediyorum. Bundan sonra da dünyanin dört bir tarafinda yapilacak her türlü yarismada ülkemizi, milletimizi ve sektörlerimizi temsil eden her kardesimizin yaninda olacagimizi da ifade etmek istiyorum. Yeter ki bizi temsil etsinler; yeter ki basarilariyla bizi sevindirsinler ve baska isimlere örnek olsunlar” dedi.



Ziyaretteki heyette Denizli Mesleki Egitim Merkezi Müdürü Ali Özgan ile altin madalyali asçi Hatice Atmaca’nin çalistigi turnuvada destek olan Musa Tasan adina Isletme Müdürü Rüya Sert de yer aldi. Onlar da Atmaca’yi kutlayip, desteklerinden dolayi Baskan Erdogan’a tesekkür ettiler.

Genç yetenek, basari çitasini her geçen gün daha da yükseltiyor

Genç yetenek Atmaca, daha önce de Türkiye Asçilar ve Sefler Federasyonu tarafindan bu yil 2’ncisi düzenlenen Antalya’daki Uluslararasi Gastronomi Festivali’nde Yemek Hazirlama ve Sunum Yarismasi’na "Terkibi Çesidiye" yemegi ile katilarak, 30 farkli ülkeden gelen 300’den fazla sef arasindan ana yemek kategorisinde 1’incilik derecesi elde etmis ve altin madalya kazanmisti. Dünya Asçilar Birligi (WACS) tarafindan 18’incisi düzenlenen Istanbul’daki Kitalar Arasi Mutfak Günleri Yarismasi’nda da gümüs madalya aldi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile