DTO'nun Üye Sayisi 21 Bini Geçti

DTO'nun Üye Sayisi 21 Bini Geçti

Denizli Ticaret Odasi (DTO) Baskani Ugur Erdogan, aylik olagan DTO Meclis toplantisinda üye sayisindaki artisin, geçen yilin ayni ayina göre yaklasik yüzde 5 arttigini belirterek, 21 bin 213 üyeye ulastiklarini açikladi.

DTO Meclisi’nin ekim ayina dair olagan toplantisi, Meclis Baskani Salih Sarikaya’nin idaresinde gerçeklestirildi.

Meclis gündeminin görüsülüp onaylanmasinin ardindan kürsüye gelen DTO Yönetim Kurulu Baskani Ugur Erdogan, dünya genelindeki sosyoekonomik gelismeler ile Türkiye ve Denizli’nin ticari hayatina dair güncel verileri degerlendirdi. Sözlerine “Cumhuriyetin 100’üncü yilini büyük bir heyecan ve cosku içinde kutlayacagiz” diyerek baslayan Baskan Erdogan, 29 Ekim’de DTO’nun önünde güzel bir etkinlige imza atacaklarini açikladi.

Erdogan, “Cumhuriyetimizin ikinci yüzyili, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirledigi çagdas medeniyetler hedefinin de yakalandigi bir zaman dilimi olsun. Ticari, ekonomik ve sosyal alanda yeni yatirimlar yapmaliyiz. Bizler is dünyasi olarak bu vizyon dogrultusunda ülkemizin tüm kazanimlarini artirmak için var gücümüzle çalismaya devam edecegiz. Yerli üretim, yerelden kalkinma ve nitelikli egitimle, bunu basaracagimiza inancimiz tamdir. Özellikle kadinlarimiza, gençlerimize ve yeni girisimcilerimize yol göstermeli; onlari tesvik etmeliyiz. Ayrica tarimda ve sanayide yapisal dönüsümlerle katma degeri yüksek ürünler elde edip ihraç etmemiz de önemlidir. Böylece ülkemiz ve insanimiz, Cumhuriyetimizin ikinci asrini sahlanisiyla taçlandiracak, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün belirledigi çagdas medeniyetler seviyesine daha hizli ulasacaktir. Bu ugurda canla basla mücadele eden basta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaslari ecdadimiz olmak üzere, tüm sehitlerimiz ve gazilerimiz ile ailelerine sükranlarimizi sunuyoruz. Ruhlari sad olsun. 29 Ekim’de, Cumhuriyetimizin 100’üncü yilini odamizin önünde güzel bir etkinlikle kutlayacagiz. Sehrimizde üretilen tramvayi getirip sergileyecegiz. Ayrica pazar günü saat 12.30’da Cumhuriyetimizin 50’nci yili kutlamalarina ait fotograflarin bulundugu özel bir sergi açacagiz” dedi.



“Israil, insanlik suçu isliyor”

Baskan Erdogan, konusmasinda Orta Dogu’da yasananlara da degindi ve Israil’in katliam yaptigini vurguladi. Baskan Erdogan, “Kudüs ile Mescidi Aksa, Islam aleminin en önemli emanetlerinden, degerlerindedir. Onlara el uzatmaya, kimsenin hakki yoktur! Israil; bebekleri, çocuklari, kadinlari, camileri hatta hastaneleri ve hastalari vurarak insanlik suçu isliyor; masumlarin kaniyla beslenmeye devam ediyor. Böyle bir vahset istiklal harbimizde ecdadimizin ugradigi zulümden bu yana ilk kez görülüyor. Asla kabul edilemez, edilmemeli! insanlik, bu zulme seyirci kalamaz, kalmamali! Medeniyet, binlerce sivil insanin can verdigi yaralandigi, Orta Dogu’da oluk oluk Müslüman kani akitan Israil’in artik kitlesel katliam boyutuna ulasan bu pervasizligina sessiz de kalmamali! Insanlik için ateskese davet ediyoruz. Milletleri ve devletleri, bu cografyadaki binlerce yildir dil, din ve irk ayirt etmeksizin süregelen sükûnet ve barisi bozan bu zulmü ve tek tarafli onursuz savasi, bir an önce durdurmaya çagiriyoruz. Hayatini kaybedenlere Allah’tan rahmet, yararlilara ise acil sifalar diliyoruz. Çikarlari için insanlarin yasam hakkini elinden alanlari, elini kana bulayanlari kiniyoruz” diye konustu.



Issizlik 9.2’ye geriledi

Türkiye’deki ekonomik gelismelerle ilgili yaptigi degerlendirmede ise Baskan Erdogan, issizlik verilerine dikkat çekti: “Türkiye’de issizlik orani, agustosta yüzde 9,2’ye geriledi. Bu oran, Ocak 2014’ten bu yana en düsük deger olarak kayitlara geçti. Ücretli çalisan sayisi ise agustosta geçen yilin ayni ayina göre yüzde 3,4 artti. Sanayi üretimi, agustosta aylik bazda yaklasik yüzde 1 azalirken yillik bazda yüzde 3 artti. Kapasite kullanim orani, eylülde bir önceki aya göre 1 puandan fazla artti”.

Denizli’de yabanci sermayeli firma sayisi, 388’e yükseldi

Baskan Erdogan, meclis üyeleriyle, yabanci ortakli firmalar ve üye sayilarindaki artisi da paylasti. Erdogan, “Yabanci sermayeli firma sayimiz, 388’e yükseldi. Yabanci yatirimcilar arasinda Almanya 78 firmayla ilk sirada; Iran 69 firmayla ikinci. Denizli Ticaret Odamiza bu yil 9 ayda 1.234 yeni üye kaydettik. Geçen yilin ayni dönemine göre faal üye sayimiz yaklasik yüzde 8 artti. Geçen ay 153 üye daha kazandik. 55 firmamiz ise kaydini sildirdi. 13 firmamiz da tasfiye halinde. Üye profilimizde, 11 bin 200’ü asan isletmeyle en çok limitet sirketler var. Sayilari 6.800’e yaklasan hakiki sahis firmalarimiz ikinci siradalar. Sayilari 2 bin 750’yi asan anonim sirketlerimiz, üçüncü siradalar. Anonim sirketlerimiz ile limitet sirketlerimiz geçen yila göre yaklasik yüzde 10 artti. 21 bin 213 üyemiz var. Toplam üye sayimizdaki artis, geçen yilin ayni ayina göre yaklasik yüzde 5” diye konustu.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile