Demokratik Toplum Parti'si önünde toplanan bir grup, CHP binasına kadar yürüdü. Burada Van Belediye Başkanı DTP'li Bekir Kaya ile Bostaniçi Belediye Başkanı DTP'li Nezahat Ergüneş'in de katıldığı eylemde basın açıklamasını okuyan DTP üyesi Ömer Ertaş, 10 Kasım’da ‘demokratik açılım’ bağlamında Meclis Genel Kurulu'nda yapılan görüşmenin ve konuşmaların ülkenin demokratikleşmesine, demokratik değerlerin çoğalmasına ve toplumsal barışın oluşmasına katkı sunacağını umut ederken bunun tam tersinin yaşandığını söyledi. Onur Öymen’in sözlerinin insanlık suçu olduğunu öne süren Ertaş, “Irkçı ve faşist söylemli Öymen’in Kürt sorununun çözümüne yönelik yegane önerisi 1937’deki Dersim katliamı gibi bir yöntemse bu sözlerden dolayı kendisine onur dersi verilmelidir” dedi.
CHP binası önünde yapılan basın açıklamasının ardından bina önüne Belediye Başkanı Bekir Kaya tarafından siyah çelenk bırakılırken, eylemciler CHP’yi protesto ederek parti binası camına yumurta fırlattı. Bekir Kaya ise konuşmasında, CHP gibi bir partinin genel başkan yardımcısının bu sözleri sarf etmesinin utanç verici bir durum olduğunu belirterek, “Aslında Onur ismini hakketmediğini, bu ismi değiştirmesi gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
Sık sık, ‘Faşist CHP’ ve ‘Onursuz CHP’ sloganları atan grup olaysız dağıldı.
DTP'den CHP'ye yumurtalı protesto
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkan Yardımcı Onur Öymen'in Dersim olayları ile ilgili yaptığı açıklamadan sonra Van'da bir grup DTP'li CHP binasına yumurta fırlattı.



















