Dtso Seçimlerine Doğru

Diyarbakır - Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can, seçimlerin, Diyarbakır'ın daha da güçlenmesine yol açmasını dilediğini belirtti.

Can, yaptığı yazılı açıklamada, 1 Haziran'da DTSO seçimleri yapılacağını anımsatarak, oda meclis ve yönetim kurulunun, yapılacak seçimlerin demokratik bir olgunluk içinde geçmesinin, seçme ve seçilme hakkının en yaygın biçimde kullanılabilmesi için gerekli bütün çalışmaların hassasiyetle yürütülmesi konusunda azami gayret gösterdiğini kaydetti.

Oda meclisi ve meslek komitelerinin seçimine yönelik yürütülen kampanyaların, yapılan çalışmalar ve propaganda faaliyetleriyle, seçime olan ilgiyi olağanüstü artırdığını belirten Can, şunları kaydetti:

"Seçime yönelik gelişen ilgiyi demokratik bir hakkın kullanılması açısından olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyoruz. Diyarbakır'ın, son 30 yılda temel, insani ve kültürel hakların talep edilmesi konusundaki mücadelesi, sadece Türkiye'de değil, bütün dünyada örnek demokrasi mücadelesi olarak nitelendirilmektedir. Diyarbakır'ı her geçen gün daha ileriye taşıyacak olan bu demokratik olgunluk, seçim gibi temel bir hakkın kullanılması vesilesiyle bir kez daha ortaya çıkacaktır. Seçimlerin, her bir hemşehrimizin ve üyemizin katkısıyla, Diyarbakır'ın daha da güçlenmesine yol açmasını diliyorum."

Can, demokratik bir rekabet içinde seçim sürecini yürüten bütün kişi ve gurupların Diyarbakır'a hizmet etme konusundaki çabaları, bugüne kadar nasıl hak ve hukuk sınırları içerisinde kaldıysa, bundan sonra da aynı sınırlar içinde kalmasının en büyük arzusu olduğunu bildirdi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile