DÜ Binicilik Ve Geleneksel Türk Okçulugu Toplulugu Basarilarina Devam Ediyor

DÜ Binicilik Ve Geleneksel Türk Okçulugu Toplulugu Basarilarina Devam Ediyor

Türk kültürüyle zenginlestirilen okçuluk mirasinin degerlerini yasatma misyonuyla önemli basarilara imza atan Düzce Üniversitesi (DÜ) Binicilik ve Geleneksel Türk Okçulugu Toplulugu, Sakarya’nin Kurtulusu 1. Geleneksel Türk Okçulugu Kosusu’nda basarilarina bir yenisini ekledi.

Çesitli illerin katilimiyla düzenlenen yarismada, Büyük Kadinlar kategorisinde Topluluk Baskani Seymanur Ates 2. lik derecesi elde ederek Düzce Üniversitesi’ni basariyla temsil etti.

Binicilik ve Geleneksel Türk Okçulugu Toplulugu, Düzce Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nigar Demircan Çakar’in onayi ve Düzce Geleneksel Türk Okçulugu Spor Kulübü’nün destegi ile 2017-2018 Akademik Yili’nda kurularak, Prof. Dr. Ugur Güvenç danismanliginda faaliyetlerine basladi.

Topluluk, insanoglunun varolusundan bu yana süregelen ve Türk kültürüyle zenginlestirilen okçuluk mirasinin degerlerini yasatmak ve bu degerlerle tarihine sahip çikan, ahlakli, bedenen ve ruhen saglikli bireyler yetistirmeyi amaçliyor. Ayrica Türk kültür ve medeniyetini yansitan bu sporu, Düzce Üniversitesi adina öncelikle Düzce ilinde daha sonrasinda da Ülkemizde layikiyla temsil etmeyi hedefliyor.

Günümüzde 90 üyesi aktif olmakla birlikte toplamda 200 üyeye sahip olan Topluluk, kuruldugu günden bu güne hizla büyümeye devem ediyor. Topluluk bugüne kadar Geleneksel Türk Okçulugunun tanitimi için çok sayida konferans düzenledi.

Bu konferanslarin bazilari üniversite ögrencilerine yönelik, bazilari da ilk ve ortaokullara yönelik gerçeklestirildi.

Gerek 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayrami gibi özel günlerde, gerekse akademik yil içerisinde okullara ziyaretler ya da okullarin üniversiteyi ziyareti kapsaminda tanitim ve ok attirma faaliyetleri gerçeklestirildi.

Bunun disinda haftanin belirli günlerinde üyelerine atis egitimi veren Topluluk, Düzce Üniversitesi bünyesinde düzenlenen; Bilim Sanat ve Kültür Günleri ve çesitli etkinliklerde görev aldi.

Binicilik ve Geleneksel Tük Okçulugu Toplulugu; Fetih Kupasi ve Etnospor gibi pek çok ilde düzenlenen ulusal ve uluslararasi yarismalarda basari ile Düzce Üniversitesi’nin adini temsil etti, bununla birlikte Türkiye’de ilk defa 2019 yilinda düzenlenen Üniversitelerarasi 18 Mart Sehitlerini Anma ve Geleneksel Türk Okçulugu Yarismasina da ev sahipligi yapti. Ayrica Topluluk, Bartin Üniversitesi’nin düzenledigi Geleneksel Türk Okçulugu Yarismasi’nda takimlar kategorisinde 3.lük elde etti ve pandemi döneminde de Topluluk sporculari, Türkiye Geleneksel Türk Okçulugu Federasyonu’nun düzenlemis oldugu bilgi yarismasina katilarak 2. lik ve 3. lük basarisina imza atti.

Düzce Üniversitesi Binicilik ve Geleneksel Türk Okçulugu Toplulugu, bugüne kadar oldugu gibi bundan sonra da Düzce Üniversitesi’nin destegi ile geleneksel Türk sporlarinin tanitilmasi ve yasatilmasi için gerekli arastirmalar konusunda önemli adimlar atmaya devam edecek.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile