DÜ’de Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

DÜ’de Kutlu Doğum Haftası Kutlandı

Düzce Üniversitesi (DÜ) Öğrenci Konseyi, Düzce İl Müftülüğü ve Ay Işığı Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Efendimizin Kutlu Doğumu’nun 1441. yıldönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Düzce Üniversitesi Konferans Salonunda gerçekleştirilen Kutlu Doğum etkinliğinde konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, “Bu gün bu hafta Peygamberimizi O’nun nasıl bir hayat sürdüğünü bize neler nasihat ettiğini sadece anmaya değil anlamaya da vesile olsun. Umarım bugün duyacaklarımız hafta boyu duyacaklarımız, okuduklarımız büyüklerimizden işittiklerimiz, O’nu daha iyi anlamaya, daha kalpten sevmeye, öğütlerini daha içselleştirmeye yarasın” temennisinde bulundu.

Peygamberimizin örnek hayatını rehber edinmemiz gerektiğini söyleyen Şerifoğlu öğrencilere “Peygamberimizi anlamaya çalışırken öğütlerini içselleştirmeye çalışırken sadece inanç dünyanızla da sınırlı tutmazsınız yaşamınıza da ışık tutmasını aracı olmasını sağlarsınız” dedi.

Etkinlikte bir konuşma yapan Düzce Üniversitesi Öğrenci Konseyi Başkanı Sabri Sağlık üniversite tarafından ilk defa böyle bir etkinliğin düzenlendiğini ve bunu gelenek haline getirmeyi planladıklarını söyledi.

“Kardeşlik Ahlakı ve Kardeşlik Hukuku” adlı konuşmasını yapan Düzce İl Müftüsü Selami Emen, Peygamber Efendimizin insan ayrımı yapmadığını herkese eşit şekilde yaklaştığını ve davrandığını söyledi.

Kardeşliğin ölçüsü olarak başkasına zarar vermemek, başkasını kendisine tercih etmek olarak gösterdi.

Düzce İl Müftülüğü Tasavvuf Musiki Korosu’nun ilahilerle katıldığı Kutlu Doğum Etkinliğinde Efendimize yazılan şiir, mektup ve kompozisyon dalında birinci olanların Umre Ödülü kazandığı yarışmanın birincilerine plaketleri verildi.

Şiir dalında birinciliği Esma Karakoç alırken ödülünü Düzce İl Müftüsü Selami Emen verdi. Kompozisyon dalında Umre ödülünü kazanan Muhammet Mazhar Demir’in plaketini Ayışığı Derneği Başkanı Abdulvahap Özen, mektup dalında birinci olan Zeynep Şahin’in plaketini ise Rektör Prof. Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu verdi .
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile