Dü’de Vasküller Travmalar Çalıştayı

Ulusal Vasküller Cerrahisi Derneği ile Dicle Üniversitesi’nin (DÜ) ortaklaşa düzenledikleri 'Vasküller Travmalar Çalıştayı' Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi Konferans Salonu’nda başladı.

Çalıştaya Türkiye’deki çeşitli üniversitelerden 120 Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı ve 45 konuyla ilgili firma temsilcisi katıldı. Çalıştayda konuşan Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, Diyarbakır’ın tarihinin son yapılan Bismil Körtük Tepe kazılarında tarihinin 12 bine kadar dayandığını belirterek, Tevrat, İncil ve Kur'an- Kerim'de ismi geçen iki peygamberin Diyarbakır'ın Eğil ilçesinde bulunduğunu söyledi.

Toprak, “İşte bu yüzdendir ki Diyarbakır kadim kenttir. Açılımla birlikte Diyarbakırlının yüzü değil, gözünün içi gülüyor. Sizler gittiğinizde Diyarbakır’ın bu yönünü de anlatın” dedi.

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Dicle Üniversitesi Kalp Hastanesi Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Binali Mavitaş, konukları Diyarbakır’da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Diyarbakır’ın tarihi ve bugünkü durumu ile ilgili kısa bir bilgi sundu. Mavitaş, “Güncel literatür ışığında bilgilerimizi tazeleyerek, bir araya gelmeyi planladığımız bu çalıştayın iki sevindirici yanı vardır. Biri yılardan beri görmediğimiz meslektaşlarımızı görmenin verdiği sevinç, bir sevindirici olayda, insanlar bu tür çalıştay ve sempozyumlarda birbirlerine bilgilerini aktarmak. Bilim artık sır olmaktan çıktı ve hiç kimsenin ve kurumun tekelinde de değildir“ diye konuştu.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile