Dü'den Değişim Öncüleri Programı

Dü'den Değişim Öncüleri Programı

Düzce Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi tarafından Değişim Öncüleri Programı düzenlendi.

Düzce Üniversitesi Konfernas Salonu'nda düzenlenen programa Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şerifoğlu, Amerika Birleşik Devletlerinden Türk Kadınları İnisiyatifi'nin kurucuları Sema Başol ve Jeanne Nidorf, siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin başında bulunan kadınlar ile öğrenciler katıldı.
Düzce Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Funda Sivrikaya Şefiroğlu yaptığı konuşmada kadınların öncü olmasına ihtiyaç olduğunu ifade ederek ''Değişim öncüleri programının bir kısmı Düzce Üniversitesi'nde uygulanacak. Katılımcılar değişik projeler uygulayacaklar. Takım halinde çalışılacak ve değişik roller üstlenilecek. Bizim üniversitemizde en önemli madde iş birliğidir. Taşıtımız olmadığı zamanlarda Düzceli vatandaşlar ve yöneticilerle yürek yüreğe çalışarak yapılanmamızı tamamladık ve bugün 3. sırada yer alıyoruz. Dünya daha iyi bir yer olacaksa bunun öncüsü kadınlar olacaktır diyerek çeşitli röportajlarım oldu. Çünkü kadınlar doğurur, besler ve büyütür. Fakat kadınların önünde ki en büyük engel yine kadınlardır. Bütün bunların önüne geçmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz'' dedi.
Daha sonra programa konuşmacı olacak katılan Amerika Birleşik Devletlerinden Türk Kadınları İnisiyatifi'nin kurucuları Sema Başol kendi yaşamından bilgiler vererek nasıl öncü kadınlar listesinde yer aldığını açıkladı.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile