Bir yanda duanin insan yasamindaki yerini, en güçlü mesaj oldugunu anlatmayi hedefleyen, bir yanda memleketi Erzurum’un tarihi mekanlarini insanlara farkli açilardan yansitmak ve bir yanda da ortaya çikacak filmden elde edilecek geliri hasta çocuklarin tedavisine bagislamayi hedefleyen Gökhan Isikli ve müzik yönetmeni-aranjör Hakan Isikli, yaklasik 1 yil önce kollari sivadi. Tamami gönüllü ve amatör oyuncularla çekilen ‘Dua’ filminde devlet memuru, esnaf, ögrenci, isçi ve benzeri kisiler rol aldi. Oyuncularin hepsi hayatlarinda ilk kez kamera karsisinda geçti. Atatürk Üniversitesi Iletisim Fakültesi Ögretim Görevlisi Jale Alcan’in da danismanlik yaptigi ’Dua’ filmi, müzik ve efektleriyle de dikkat çekiyor.
“Bin bir hatim geleneginden etkilendik”
Erzurum’da asirlardir devam eden bin bir hatim geleneginin de filmin çekiminde etkisi oldugunu vurgulayan Isikli, “Filmin hem konusu hem de hedefi itibariyle böyle bir oyuncu kadrosuyla, gönüllü yüreklerle çekilmeliydi. Biraz zorlansak dahi her bir oyuncumuz hakkini vererek rollerini yerine getirdi. Filmin 50-60 dakikalik kisminin çekimi tamamlandi. Insallah en kisa sürede kalan kisimlarin çekimleri ve diger islemlerin bitmesiyle filmimiz beyaz perdede seyircisiyle bulusacak. Onlari bekleyen unutulmaz sahneler var. Filmin çekimi ve hazirlik kisminda asla yorulmuyoruz. Nihayetinde buradan elde edilecek her kurus hasta çocuklarimiza gidecek. Bu da bizim için çok kiymetli bir vesile olacak” diye konustu.
“Hiçbir maddi beklentimiz yok”
Filmde rol alan oyunculardan Nadire Soylu, Zeliha Bakan ve Nisanur Reyyan Aydin, bu güne kadar hiçbir profesyonel film ya da tiyatroda oynamadiklarini, amaci ve içerigi yüreklere ferahlik verecek projede, maddi bir beklenti içine girmeden görev aldiklarindan dolayi mutlu olduklarini dile getirdi.
'Dua' Beyaz Perdede
Yönetmen ve yapimci Gökhan Isikli, duanin gücünü ve manevi yanini anlatmak için amatör oyunculardan olusan bir ekip kurdu. Ekip, Erzurum’un tarihi mekanlarini da film seti olarak kullandi.