Dubai'nin borcu 80 milyar doları aştı

Dubai'nin borcu 80 milyar doları aştı

Körfez ülkelerinden Birleşik Arap Emirlikleri'nin ticari merkezi Dubai hükümetine ait liman işletme şirketi Dubai World'e ait borçların 60 milyar doları aştığı bildirildi

 

Dubai borsası internet sitesinde yayınlanan rapora gö ; re geç ; en yılın sonu itibariyle Dubai World ' un 59 , 1 milyar Dolarlık borcuna karşılık 100 milyar Dolarlık malvarlığı bulunuyor . Fakat uzmanlara gö ; re kü ; resel krizin de etkisiyle Dubai World ' un yanında hü ; kü ; mete ait diğer şirketlerin de borcu eklendiğinde emirliğin tü ; m borcunun 80 milyar Doları aştığı tahmin ediliyor . Yakın zamanda da Dubai World , Malezyalı denizcilik şirketi MMC Corp ile beraber yapmayı planladığı 4 , 5 milyar Dolarlık yatırımı ekonomik kriz nedeniyle askıya aldığını aç ; ıklamıştı .

DUBAİ ŞİRKET GİBİ YÖ ; NETİLİYOR

Emirlik prensi Muhammed Bin Raşid El Maktum , Dubai World gibi bankacılık , otel , havayolları ve emlak gibi birç ; ok alanda dev şirketlere sahip . Ticari şirket mantığıyla yö ; netilen Dubai emirliğine yabancı medya tarafından şirket kısaltmalarında kullanılan ' Dubai Inc . ' adı takıldığı biliniyor .

İş ç ; evrelerini endişeye sevk eden diğer bir konu ise palmiye adalarını inşa eden Dubai World ' e bağlı Nakheel emlak ve inşaat firmasının bu Aralık ayında sü ; resi dolan 3 , 5 milyar Dolarlık sukuk ya da bono ö ; demesi . Uzmanlar , Dubai emlak piyasasında geç ; en yılın sonundan bu yana yü ; zde 50 ' den fazla dü ; şü ; ş yaşandığını hatırlatırken Nakheel ' in bazı yerli ve yabancı yü ; klenici firmalara ö ; deme yapmakta zorlandığını ifade etti .

Kaynaklara gö ; re Nakheel ' in Aralık ayında sü ; resi dolan borcunu tekrar finanse edip etmeyeceği ya da nasıl ö ; deyeceği henü ; z netlik kazanmadı .

Firmanın halen ü ; ç ; adet palmiye adası dâ ; hil Dubai ' de 80 milyar Dolarlık projesi devam ediyor .

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile