Dubai'ye Gönderilmek Üzere Sivas'ta Toprakla Bulusturuldular

Dubai'ye Gönderilmek Üzere Sivas'ta Toprakla Bulusturuldular

Sivas’in bereketli topraklarinda yetistirilen beyaz ve kirmizi sogan tohumlari, yetistiklerinde Dubai’ye gönderilmek üzere toprakla bulusturuldu.

Sivas’in Sarkisla ilçesinde yasayan Adem Topal, sagir mevkii de bulunan 600 dönümlük arazisine iki çesit sogan ekti. Eylül ayinda hasadi yapilmasi planlanan araziden yaklasik 5 bin ton geri dönüs bekleniyor. Hasadin ardindan elde edilen iki çesit sogandan beyaz olani Türkiye’de zincir marketlere dagitilirken kirmizi çesit ise Dubai’ye gönderilecek.

“Sivas’ta hasat Eylül ayinda baslayacak ve ay sonuna kadar sürecek”

Sarkisla’da ürettigi soganlari Dubai’ye gönderdigini ifade eden üretici Adem Topal, “600 dönümlük arazide sogan ekiyoruz. Yaklasik 300 dönüm içi beyaz kabugu sari olan sogan, 300 dönüm de kirmizi sogan ekiyoruz. Sivas’ta rakim yüksek oldugundan dolayi yetismesi büyümesi biraz geç oluyor. Burada geç ekiliyor ve geç hasat ediliyor. Çorum ve Amasya tarafi bizden yaklasik bir ay önce ekim yapiyor. Bundan dolayi da onlar bizden önce hasat ediyor daha sonra da biz hasat ediyoruz. Sivas’ta hasat dönemimiz Eylül ayinda baslayacak ve ay sonuna kadar sürecek. Allah verirse, 600 dönüm araziden yaklasik 5 bin ton geri dönüs almayi bekliyoruz. Burada yetisen kirmizi soganlar Dubai’ye gidiyor. Ülke ekonomisine de katki sagliyor. Beyaz çesidimizi de burada ki zincir marketler aliyor. Ektigimiz tohumun âdeti bes yüz gram. Dönüm basina yüz on bin adet tohum ekiliyor. Yüzde on fire veriyor” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile