Dubaili Yatırımcılardan Bursa'ya Özeli İlgi

Dubaili Yatırımcılardan Bursa'ya Özeli İlgi

Vali Şahabettin Harput'un Bursa'yı dünyaca ünlü termal merkezi yapmak için başlattığı çalışmalar meyvesini vermeye başladı.

2010 yılı Mayıs ayında Dubai'de yapılan turizm fuarı sırasında Bursa Valisi Şahabettin Harput ile görüşen ve termal turizm alanında yatırım yapmak istediğini belirten Dubaili iş adamı Zait Bin Aweida, Bursa'ya gelerek Harput'u ziyaret etti. Ziyarete, Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı'ndan kıdemli proje direktörü Veyis Toprakda katıldı. Harput, misafir işadamına Bursa'yı tanıtarak, "Bursa'nın tarihi 6000 yıl öncesine kadar gidiyor. Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı dönemlerini yaşadı. Osmanlı'ya 130 yıl başkentlik yaptı. Şu anki nüfusu 2 milyon 600 bin. İstanbul'dan sonra en çok üretim ve ihracat yapılan il. Otomotivin, tekstil ve tarımın ana merkezi Bursa'dır. Bursa'yı, sanayiin dışında turizm sektörüne kaydırmaya çalışıyoruz. Bursa, Türkiye'nin en büyük kış sporları merkezidir. Ayrıca yazın yayla ve dinlenme merkezi, sıcak termal su merkezidir. Biz yeni sıcak sular çıkararak, Bursa'nın termal turizmini dünyaya açmak istiyoruz. Roma ve Osmanlı devlet adamlarının birçoğu burada şifa bulmuş. En son İran Şahı Rıza Pehlevi, hanımı ile birlikte gelip 15 gün Bursa'da kalmış. Bursa çok farklı zenginlikleri bünyesinde barındırıyor. İnsanlar hem sıcak sularda tedavi olacak, hem Bursa'yı gezerek bir zaman tünelinden geçecek. Envai çeşit meyvelerinden yiyerek adeta rehabilite olacaklar. Böyle bir şehir dünyaa yok" dedi.
İş adamı Zait Bin Aweida ise, Bursa'ya ilk defa geldiğini ve şehrin tarihine, yeşiline hayran kaldığını belirterek, "Çok sıcak kanlı insanlarınız var. Tarihi ve tabii güzellikleriniz muhteşem. Ancak bunları yeterince tanıtamıyorsunuz. İnsanların bundan haberi yok. Orta Doğulu zengin iş adamları daha çok Amerika'ya ve Avrupa'ya gidiyor. Tabii ki yatırımlar da oralara yapılıyor. Çünkü onlar çok iyi tanıtım yapıyor. Bu güzelliklerden haberdar olunsa neden buralara yatırım yapılmasın? Bizim geçmişten gelen ayrı bir hukukumuz var. Ben bu yatırımların buralara kayacağına inanıyorum" diye konuştu.
Daha sonra Bursa'daki yatırım imkanları masaya yatırıldı. Çok verimli geçen görüşmelerin devam edeceği ifade edildi.
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile