Çan Ilçesinde Geleneksel Türk Okçulugu Baskani ve egitmenligini yapan Baris ve Beyza Engin çifti ilçede unutulmaya yüz tutan bir gelenegi yasatarak dügün salonuna kemankesler esliginde ve at sirtinda mahalleleri dolasarak geldi.
Hayallerindeki dügünü gerçeklestirmenin mutlulugunu yasadigini dile getiren damat Engin, "Hep böyle bir dügünüm olsun" diye hayal ettim. Dügün toyumuza atlarla geldik. Atlarin Türk dünyasinda çok büyük yeri vardir, özellikle sultanlar siyasi anlasmalarinda ve dügün toylarina atlar ile birlikte gelirlermis. Bu törenlerde çesitli agitlar veya sözler söylenirmis. Özellikle Selçuklu ve Osmanli devletinde kalan kaynaklarda bunlarin örneklerini görüyoruz. Bizlerde dügün toyumuzda bu gelenegi gerçeklestirdik. ”seklinde konustu.
At üzerinde gelinin ve damadin dolastigini gören Çanlilar ilk önce filim çekimi yapildigini zannedip cep telefonlari ile fotograf ve görüntü çekerek nostaljik anlari ölümsüzlestirdi.
Dügün Salonuna Atla Geldi, Herkesi Saskina Çevirdi
Çanakkale’nin Çan ilçesinde dünya evine giren genç çift dügün salonuna eski Türk geleneklerini yasatmak için at ile geldi.