Düğün yolu kana bulandı: 3'ü çocuk 7 ölü

Trafik terörü dün de Bursa'da hafta sonu mesaisindeydi. Kütahya'daki yakınlarının düğününe gitmek için yola çıkan Yıldırım ve Güngör ailesinin içinde bulunduğu otomobil, 3'ü çocu...

 

Trafik terörü dün de Bursa ' da hafta sonu mesaisindeydi . Kütahya ' daki yakınlarının düğününe gitmek için yola çıkan Yıldırım ve Güngör ailesinin içinde bulunduğu otomobil , 3 ' ü çocuk 7 kişiye mezar oldu .

Kahraman Yıldırım ' ın kullandığı otomobil , Harmancık-Bursa karayolunun 13 ' üncü kilometresine geldiğinde kontrolden çıktı ve Adem Taşyürek yönetimindeki kömür yüklü TIR ' ın altında girdi . Yürek parçalayan görüntülerin ortaya çıktığı kazada , Kahraman Yıldırım , eşi Nurcan , çocukları Mustafa ve Bahar Yıldırım ile bacanağı Güngör Demir , eşi Neslihan ve kızı Havva Demir olay yerinde hayatını kaybetti .
Bursa ' da yakınlarının düğününe gitmek isteyen ailenin içerisinde bulunduğu otomobilin TIR ile çarpışması sonucu 3 ' ü çocuk 7 kişi hayatını kaybetti . Olay yerine gelen vatandaşlar , 1950 ' li yıllarda yapılan Harmancık-Bursa karayolunda bugüne kadar herhangi bir düzenleme yapılmadığını ve sık sık kazaların meydana geldiğini öne sürerek , tepki gösterdi .
Uyarılara rağmen trafik kazalarında hayatlar sönmeye devam ediyor . 7 kişinin can verdiği Bursa ' daki kaza Harmancık-Bursa karayolunun 13 ' üncü kilometresinde meydana geldi . Harmancık ile Orhaneli ' nde bulunan krom madenlerinde çalışan Kahraman Yıldırım ( 40 ) ile bacanağı Güngör Demir ( 40 ) , eş ve çocuklarıyla Kahraman Yıldırım ' ın teyzesinin oğlunun Kütahya ' nın Tavşanlı ilçesine bağlı Doğanlar köyünde yapılacak düğününe katılmak üzere önceki akşam geç saatlerde Bursa ' dan otomobille yola çıktı . Saat 23 . 00 sularında Kahraman Yıldırım idaresindeki 43 UC 504 plakalı otomobil ile Adem Taşyürek ' in ( 37 ) kullandığı 01 RF 110 plakalı TIR , Harmancık-Bursa karayolunun 13 . kilometresinde çarpıştı . Hatalı sollama sebebiyle meydana geldiği belirtilen kazanın ardından bir süre sürüklenen otomobil TIR ' ın altında kaldı .
Kahraman Yıldırım , eşi Nurcan ( 29 ) , çocukları Mustafa ( 10 ) ve Bahar Yıldırım ( 7 ) ile Güngör Demir , eşi Neslihan ( 31 ) ve kızı Havva Demir ( 9 ) olay yerinde hayatını kaybetti . Harmancık ve Orhaneli sağlık ekiplerinin yanı sıra , Bursa Büyükşehir Belediyesi itfaiyesi , Akut ve jandarma ekipleri kurtarma çalışmalarına katıldı . Harmancık Devlet Hastanesi morguna kaldırılan cenazeler savcının incelemesinin ardından Tavşanlı Doç . Dr . Mustafa Kalemli Devlet Hastanesi morguna gönderildi . Yıldırım ailesi fertlerinin cenazeleri Doğanlar köyünde , Güngör ailesinin cenazeleri ise Bursa ' nın Mustafakemalpaşa ilçesinde defnedilecek . Olay yerine gelen kazazedelerin yakınları sinir krizleri geçirdi . Harmancık-Bursa karayolu kaza sebebiyle yaklaşık 2 saat trafiğe kapatıldı . Gözaltına alınan TIR sürücüsü Adem Taşyürek , " Otomobil sürücüsü frene basınca sanırım kayıp TIR ' ın altına girdi . Nasıl olduğunu anlayamadım . " dedi .

Zaman
Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile