Düğünlere Gürültü Yasağı Getirildi

Kayseri İl Çevre ve Orman Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, düğün ve açık hava faaliyetlerinin belirlenen yerler dışında yapılamayacağı bildirildi. Açıklamada, belirlenen yerler dışında düğün yapılmasının yasaklandığı duyuruldu.

Çevre ve Orman Bakanlığının genelgesi doğrultusunda toplanan Mahalli Çevre Kurulu, açık hava düğünleri ve faaliyetleri ile ilgili karar aldı. Alınan kararda, “Gürültü konusunda alınan bu kararla, İlimiz sınırları içerisinde festival, düğün ve benzeri açık hava faaliyetlerine müsaade edilecek alanlar ile açık/yarı açık eğlence yerleri belirlenmiş olup, Kararda belirtilen alanlar ve açık/yarı açık eğlence yerleri dışında, düğün vb. açık hava faaliyetlerinin yapılması yasaklanmıştır. Hiçbir şekilde yukarıda belirtilen alanların dışında açık hava faaliyetlerine izin verilmeyecektir” denildi.

İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nden yapılan açıklama şu şekilde:

“İl Müdürlüğümüze gelen bilgilerden, İlimiz sınırları içerisinde açık hava faaliyeti yapılmasına müsaade edilmeyen açık/yarı açık eğlence yerlerinin yaz sezonu için düğün vb. konularda rezervasyon yapmaya devam ettikleri anlaşılmaktadır.

Kararda açık hava faaliyeti yapılması konusunda müsaadesi bulunmayan

açık/yarı açık eğlence yerlerine Mahalle Çevre Kurul Kararı doğrultusunda ilgili

Kurumlar tarafından herhangi bir ruhsat ve izin verilmeyecektir. Rezervasyon

yaptıran vatandaşların ve açık/yarı açık eğlence yerlerinin mağdur olmaması amacıyla, İl Müdürlüğümüz Resmi web adresi olan www.kavseri.cevreorman.gov.tr adresinde Kurul Kararları bölümünde yer alan 03.12.2010 tarih ve 08 nolu MÇK Kararı ekli listesinde yer almayan dolayısıyla MÇK Kararı gereği açık hava faaliyetinin yapılmasına müsaade edilmeyen açık/yarı açık eğlence yerlerine düğün vb. organizasyonların yapılmaması gerekmektedir.

Çok hassas kullanım alanlarını etkileyen söz konusu mevcut açık ve yarı açık eğlence yerlerinin faaliyetine devam etmek istemeleri durumunda ise; Yönetmelik sınır değerlerini sağlayacak şekilde gerekli tedbirleri alarak 4 Haziran 2011 tarihine kadar kapalı hale getirilmesi ve İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre Canlı Müzik İzni almaları gerekmektedir.”

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile