'Dünya Ari Günü' Bu Yil Tokat'ta Kutlanacak

'Dünya Ari Günü' Bu Yil Tokat'ta Kutlanacak

Türkiye Ari Yetistiricileri Merkez Birligi (TAB) Baskani Ziya Sahin bu yil 12.’si kutlanacak olan “Dünya Ari Günü’ etkinliklerine Tokat ilinin ev sahipligi yapacagini belirtti. Tüm aricilarin etkinlige davetli oldugunu belirten Baskan Sahin, yasamin devamliligi için arilarin önemine dikkat çekmek ve farkindalik olusturmak amaciyla ari gününü kutladiklarini söyledi.



Dünya Ari Günü etkinliklerinin; özellikle 2008-2009 yillarinda Amerika’dan baslayip dünyaya yayilan toplu ari ölümleri sebebiyle farkindaligi arttirmak ve arilarin önemine dikkat çekmek amaciyla Kanadali aktivist Clinton Ekdahl öncülügünde baslatilan imza kampanyasi sonu kutlanmaya basladigini kaydeden TAB Baskani Sahin, “Su anda Türkiye’nin de aralarinda bulundugu 115 ülkede 20 Mayis ‘Dünya Ari Günü’ olarak kutlanmaktadir. Ilk olarak 2010 yilinda Ankara’da “Altin Yagmur” sloganiyla baslayan 1. Dünya Ari Günü etkinliklerinin bu yil 12.si kutlanacak. Ülkemizde, “Arilari Koru, Gençligi Yasat” sloganiyla 2022 Dünya Ari Günü kutlamalari Tokat’ta gerçeklestirilecek. Yasamin devamliligi için arilarin önemine dikkat çekmek ve farkindalik olusturmak amaciyla organize edilen ülkemiz “Dünya Ari Günü” kutlamalari, Türkiye Ari Yetistiricileri Merkez Birligi öncülügünde gerçeklestirilmektedir” diyerek tüm aricilari etkinliklere davet etti.

Pandemi kosullari nedeniyle 2020 ve 2021 yilinda Dünya Ari Günü etkinliklerinin istenilen ölçüde genis çerçeveli kutlanamadigini ifade eden TAB Baskani Ziya Sahin, “TAB, Il Birliklerimiz, Tarim ve Orman Bakanligimiz ve Üniversite, kurum ve kuruluslarimiz koordinatörlügünde 2019 yili ‘Dünya Ari Günü’ etkinlikleri Ankara’da gerçeklestirilmistir. 2022 ve sonrasi Dünya Ari Günü kutlamalarinin, 2019 yili ve öncesinde oldugu gibi Merkez Birligimiz destegiyle her yil farkli il birliginde yapilmasina karar verilmistir. Bu yil gerçeklesecek Dünya Ari Günü Kutlamalari, 20 Mayis 2022 tarihinde Türkiye Ari Yetistiricileri Merkez Birligi, Tokat Ili Ari Yetistiricileri Birligi ve Beeo Ari Ürünleri isbirligi ile Tokat ilimizde yapilacaktir” dedi.

Ana Sayfa
Manşetler
Video
Yenile